söndag 30 maj 2021

En smakebit på søndag - Som en fjäder i vinden

 Än så länge har det varit en mycket lugn helg. Maken skjutsade hem brorsan lördag morgon och efter det blev det tv-tittning och en tupplur i soffan. Söndagen lär bli en lika avslappnad dag förutom att vi såklart ska planera för kommande vecka, vilket vi alltis gör på söndagarna.  Men söndagen börjar  med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten.


------------------

Min smakbit kommer från sidan 68 i Som en fjäder i vinden av Sofia Lundberg (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)


"Lilly, Viola och Birgitta trängs i det lilla baksätet på Alvins gode vän Einars bil. Det är så lågt i tak att de måste huka med huvudena. Motorljudet ekar i kupén, de hör inte vad Alvin och Einar pratar om, bara ett surrande mummel. De är på väg till folkparken i Visby, Murgrönan, där ungdomar samlas för dans på somrarna. Alvin har en fickplunta i blankt stål som han dricker ur. Då och då ger han den till Einar som släpper ena  handen från ratten och tar en klunk. Flickorna får inte smaka.

"Ni är för små för sådana här starka droppar. Men när vio kommer fram kan ni få var sin Coca Cola", ropar Alvin och vrider huvudet bakåt. Hans spritångande andedräkt blandas med avgaser som letat sig in genom den öppna rutan."


11 kommentarer:

 1. vädret var lite varmare så vi har jobbat lite i trädgården, inte läst författaren, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten! Känner till författaren. Låter inte så säkert att dricka sprit och köra bil. Speciellt inte med en full bil.

  SvaraRadera
 3. Har läst en annan bok av henne, som jag gillade, så jag är helt klart nyfiken på denna.

  SvaraRadera
 4. Det här är en författare jag är nyfiken på! De där killarna lät inte så sympatiska...

  SvaraRadera
 5. Tack för smakebiten läst någon bok av författaren.

  SvaraRadera
 6. Jag har läst någon bok av författaren för ett antal år sedan men blev inte så imponerad. Det verkar ju dock som om många är förtjusta i henne så jag kanske borde ge henne en chans till!

  SvaraRadera
 7. Det märks att det utspelar sig för ett antal decennier sedan. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. känner inte till den författaren. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. Läst den här och en annan bok av författaren. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Sofia Lundberg var et kjent navn, selv om jeg ikke tror jeg har lest noe av henne. Jeg likte veldig godt coveret på denne boken, det var vakkert :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 11. Vacker titel på boken och omslagsbilden lockar. Tack för smakbit

  SvaraRadera