fredag 7 maj 2021

Fem en fredag vecka 18: Hänt i veckan

 

Idag är jag riktigt frusen av mig.  Innan jag lägger mig i soffan under en varm pläd för att titta lite på tv så är det dags att svara på frågorna i Fem en fredag, som anordnas av elisamatilda. Rubriken den här veckan är

HÄNT I VECKAN

-----------------
1. Vad i veckan fick dig att längta efter något?
Snöfallet imorse fick mig verkligen att längta efter varmare väder så att även jag, frusen som jag är, kan vistas ute.

2. Vad i veckan fick dig att sakna något?
Jag kom att tänka på i början av veckan  att i normala fall skulle loppissäsongen och gårdsauktionerna börja nu men pga corona är ju det mesta inställt. Vi har inte heller kunnat göra våra secondhandrundor pga smittspridningen. Den här veckan har jag alltså saknat secondhandrundor, bakluckeloppisar och gårdsauktioner.

3. Vad i veckan gav dig lyckokänslor?
Efter att ha haft ett riktigt skitår var hela den här vecka bara positiv för en gångs skull och det är nog första vecka  på länge som ingenting negativt hände så det blev jag riktigt lycklig av.

4. Vad i veckan fick dig att fundera?
Jag fick min första vaccination mot covid-19 den här veckan och självklart blev det mycket funderingar kring biverkningar osv, eftersom jag är väldigt benägen att få märkliga biverkningar av t o m receptfria preparat

5. Vad i veckan fick sig att vilja testa något nytt?
Jag håller jämt på med att testa något nytt och den här veckan provade vi ett nytt recept  och vi insåg att det nog var dags att leta rätt på lite nya recept på maträtter att införliva i vår veckomatlista.

6 kommentarer:

 1. om jag måste laga mat prövar jag helst nya recept. jag har också en besvärlig benägenhet att reagera konstigt på medicin, vilket också min förra husläkare konstaterade.

  SvaraRadera
 2. Skönt med bra vecka, secondhandbutiker släpper in bara få personer, och man måste hålla avstånd, jag är dålig på recept, hittar på nytt ändå.

  SvaraRadera
 3. Hoppas inga biverkningar drabbar dig. Loppisar ska väl börja få öppna upp så smått igen. Vår lilla loppis på byn öppnade idag, men max tre personer åt gången då utrymmena är trånga. Trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna att du klarade dig från biverkningar efter vaccinationen. Det verkar ju så, då du bloggar och säger att det var första veckan på ett år som var riktigt positiv. Bra där! Hoppas nu bara att detta eländiga väder ändrar dig. Idag var det fyra grader och snöblandat regn här i Täby. Jag är lika frusen som du och längtar efter sol och värme.

  SvaraRadera
 5. Ja, vi har nog alla massa funderingar i dagsläget.
  Testa nya maträtter är en kul grej.

  SvaraRadera
 6. Längtar också efter loppisar och auktioner, att åka runt och slinka in, så att säga! Trevlig helg!

  SvaraRadera