söndag 4 juli 2021

En smakebit på søndag - Dragoner

 Det har varit en mycket lugn helg igen och den lär fortsätta lika lugnt. I fredags tog vi en liten tur till Erikshjälpens secondhand och vi kommer nog att fortsätta våra secondhandrundor under kommande vecka, vi kände inte för att åka runt under helgen. På lördagen höll maken på med lite trädgårdsarbete och så mekade han på div maskiner. För mig blev den här lördagen en perfekt dag att ägna mig helt åt läsningen. Det fanns en del annat jag borde ha gjort men när nu läslusten var på topp så var det lika bra att ge efter och bara ägna mig åt böckerna. Söndagen blir nog som vanligt, en hel del planering inför kommande vecka, tv-tittande på eftermiddagen och mycket läsning på kvällen.Men i söndagen börjar  med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.

---------------------

Min smakbit kommer från sidan 7 i Dragoner av Gertrud Hellbrand (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)


"Det första han hör är ljudet av kluckande vatten. Han öppnar ögonen och allt är ljust. Han har plast över ansiktet - han är inlindad i den. Och lukten, den söta aromen av konserverat gräs.

Rädslan slår ut i svettkaskader över huden. Kroppen helt och hållet fjättrad, benen hoppressade, armarna klistrade mot sidorna. Han kan inte se något, kan inte röra sig. Han får knappt luft.

Ljuset och den klibbiga värmen - han förstår att solen skiner. Allt gungar. Han är i en båt.

Det finns luft i fickorna i plasten, unken, varm och söt. Han vrider på huvudet efter syret. Sparkar med benen. Men plasten smiter åt överallt och plötsligt är två händer där och drar i honom, pallar upp honom mot en hård kant. Han kämpar emot. Han försöker skrika men håller på att kvävas. Den vita plasten är döden."


11 kommentarer:

 1. läskig smakbit, jag har ju besökt loppis då och då under året, hittat intressanta böcker billigt, ha en bra söndag.

  SvaraRadera
 2. Kände inte till den, men den låter spännande.

  SvaraRadera
 3. tror mig ha Veterinären i min hylla men jag har inget läst av Gertrud Hellbrand. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Usch! Får nästan panik av att läsa det där. Värsta mardrömmen. Tack för smakbiten. Får se om jag vågar läsa den.

  SvaraRadera
 5. Okänd bok för mig, verkar spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Usch då, det där lät otäckt!

  SvaraRadera
 7. Inte min genre, men verkar vara en ny populär författare. Loppisar saknar jag nu efter flytten, där jag bodde förut hade vi 3 loppisar i samma hus, och här i Sundborn finns inga! Tack för smakbit

  SvaraRadera
 8. En må benytte seg av de dagene der leselysten er på topp :-) Jeg har heldigvis vært velsignet med en god leselyst hele dette året, men jeg kjenner meg så godt at jeg vet den kan bli borte. Da må jeg ta frem noen av mine favorittbøker og lese dem på nytt :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 9. Det där var riktigt otäckt! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Det är bra att få ägna sig åt att läsa om man har läslust!

  SvaraRadera
 11. Visst är det hon som har skrivit en som heter Veterinären eller så? Den vill jag läsa. Är det hästar med i den här boken?

  SvaraRadera