söndag 18 juli 2021

En smakebit på søndag - När vi faller

 Den här helgen blev inte alls som det var tänkt eller planerat.  Jag har fått biverkningar av den senast insatta medicinen och de ringde på fredagen, efter att jag redan planerat för helgen, att jag måste in för provtagning på måndag och läkarbesök på tisdag. Men trots biverkningar så skulle jag fortsätta med medicineringen tills tisdag och då blev helgen förstörd. På lördagen var vi i alla fall ute och handlade och när vi kom hem så däckade jag i soffan och fick alltså ingenting gjort på hela dagen. På söndagen är det tänkt att vi ska ta det lugnt förutom då den vanliga planeringen inför kommande vecka och så är det nog också bra att vila ordentligt inför provtagning och läkarbesök. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag anordnas av  Betraktninger ~ tanker om bøker.

-----------------------

Min smakbit kommer från sidan 129 i När vi faller av Gabriella Ullberg Westin (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)


"Skrapandet hörs igen, nu mer gnisslande, som om något drogs mot fönsterblecket. Vera sveper badlakanet kring sig som en toga. Huden knottras. Trots obehaget hon känner fortsätter hon fram till fönstret. Torkar bort imman med hörnet av handduken. Tomten utanför huset sluttar ner mot parkeringen där Range Rovern står parkerad i skuggan. Under vindskivan på carporten sitter övervakningskameran monterad. Intill parkeringen ligger en stor stenhäll som sluttar ner i havet och gör tomten otillgänglig. Havet ät mörkblått och lätt krusat på ytan. En svag bris får grenarna i de hg granarna att röra sig lätt. Hon är på väg ut ur rummet när obehagskänslan kommer över henne igen och hon vänder sig mot fönstret. I gluggen i imman blänker något till. Vad var det?"

  

11 kommentarer:

 1. Den här serien har jag inte börjat läsa, än. Det känns som att det börjar bli dags.

  SvaraRadera
 2. lugnt i värmen, inte fått mycket gjort ny bok, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Den här har jag läst, gillar serien! Hoppas du mår bättre snart.

  SvaraRadera
 4. God bedring!
  Det er oversatt to bøker av Gabriella Ullberg Westin til norsk, men ikke denne. Jeg har hørt navnet før, men ikke lest noe av henne.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 5. känner igen författarnamnet men har inte läst något av henne. tack för smakebiten! den är lätt obehaglig...

  SvaraRadera
 6. Inte min genre, men ska tipsa dottern, hon har en viloperiod från läsning men är väl snart sugen igen. Tack för smakbit, lycka till med läkarbesök

  SvaraRadera
 7. Oi Oi. Du kan jo ikke stoppe der :) Jeg må vite hva som skjer videre. Virker som en spennende bok.
  Håper legebesøk og medisinering går bra og at du kan nyte sommeren :)

  SvaraRadera
 8. Känns otäckt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Det verkar lite läskig. Inte läst författaren. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Jag har läst första boken i serien men vet inte varför jag inte fortsatt.

  SvaraRadera