torsdag 15 juli 2021

Hett i hyllan #309

 

Det ska visst bli minst lika varmt idag som det var igår och det kändes redan i morse, det var inte precis svalt på morgonen när vi steg upp. Och det blir varmare hela tiden, just nu har vi 24,9 inne och 27,4 ute och på eftermiddagen lär det bli ännu varmare ute så det är snart dags att stänga igen och sätta på avkylningen (AC och fläktar) så vi får ner värmen inomhus. Nu är det i alla fall dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------------------
En julklapp


Tsaren dotter
av Gill Paul
Baksidestext:
"1914. Tsarens rike håller på att gå under och familjen Romanovs framtid blir alltmer osäker. Storhertiginnan Tatiana är hemligt förälskad i officeren Dmitri och de drömmer om en gemensam framtid. När familjen fängslas och flyttas långt ut i Sibirien sätter Dmitri en våghalsig plan i verket för att rädda sin älskade.
2016. Kitty Fisher lämnar hals-över-huvud London när o upptäcker att hennes man är otrogen. Hon åker till den lilla stuga i USA som hon nyligen ärvt efter sin gammelfarfar som hon aldrig kände. Där, på stranden, hittar hon ett halssmycke so kommer att leda henne till en djupt begravd familjehemlighet.
Tsarens dotter rör  sig mellan seklen och berättar en oförglömlig historia om kärlek, skuld och saknad."
Den här boken fick jag i julklapp julen 2018 och trots att jag verkligen ville läsa den så blev den stående i bokhyllan som hyllvärmare. Jag  ät fascinerad av tsartidens Ryssland och är fortfarande sugen att läsa den här boken. Så förr eller senare...

5 kommentarer:

 1. Jag har en annan oläst bok av den författaren i hyllan.

  SvaraRadera
 2. Kan vara spännande, men jag känner inte till den.

  SvaraRadera
 3. Den har jag också oläst. Inte riktigt min genre, men ibland funkar det.

  SvaraRadera
 4. En ny bok för mig men lite historia är aldrig fel

  SvaraRadera