fredag 2 juli 2021

Fem en fredag vecka 26: Sommartider

 

Idag har jag för första gången på länge varit till Erikshjälpen. Vi har ju hållit oss i frivillig karantän sen förra våren så vi har inte gått våra "vanliga" secondhandrundor. Nu har vi båda två fått båda vaccinationerna så nu kan vi äntligen börja med rundorna igen och det är härligt. Jag har verkligen längtat. Men därför blev också allt annat jag borde ha gjort idag lidande. Så det hann bli kväll innan jag svarar på frågorna i Fem en fredag, som anordnas av elisamatilda. Temat är 

SOMMARTIDER

---------------
1. Vad är det längsta du reser i sommar?
Vi håller oss nog ganska nära hemmet och gör möjligtvis några dagsutflykter i närområdet  förutom att det nog vore dags att göra vår årliga dagstur till Göteborg för att träffa vänner. Det blev ju inget förra året pga pandemin och speciellt en av vännerna börjar vara så till åren kommen att varje gång vi träffas kan vara den sista.

2. Hur spenderar du en regnig sommardag?
Med en god bok, en mugg med gott te

3. Vilken är din bästa spontana utflykt?
Maken vill gärna ha utflykter osv planerade i förväg men ibland, som idag, säger han helt plötsligt "vi åker nu!" och det blir jag glatt överraskad av. Då spelar det ingen roll vad det är - ett secondhandbesök (som idag), iväg för att äta italiensk glass (som vi gjort tidigare), eller nästan vad som helst.

4. Hur svalkar du dig på bästa sätt?
Så länge det är svalare ute än inne så har vi allt öppet, när sen temperaturerna är ungefär lika stänger vi igen (dörrar, fönster osv), drar ner markiserna och sätter på AC:n och ev fläktar så vi får det svalt inomhus. En glass på det och mineralvatten med is blir pricken över i:et.

5. Har du något smultronställe där du bor?
För mig är mitt hem och omgivningen det enda smultronställe jag behöver, här finns allt jag behöver - skog, badstrand några kilometer bort, trädgård, djurliv att iaktta och njuta av osv. För andra finns det nog mycket i Uppsala med omnejd att besöka och njuta av.

7 kommentarer:

 1. Inte dumt att boendet och omgivningen är smultronstället. Inte lätt när det är för varmt, tål inte för mycket av det, men kan inte ha AC tyvärr, som tur är så har jag relativt svalt inomhus.

  SvaraRadera
 2. Håller helt med dig att boendet faktiskt borde vara ett smultronställe, eftersom det är ju där man spenderar mest tid och där man ska trivas. Och det gör du och jag med.

  Ni bor ju i hus och vi i lägenhet. Så AC är inget vi har eller ens behöver tycker jag. Vi bor ju inte i ett nybygge (tack och lov), så här är det varken för varmt eller för kallt om man säger så. Jag bara älskar miljonprogrammet:-)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker som du, mitt smultronställe är mitt hem och runtikring. >Både nu och innan flytten. Det är för mig viktigare med det runtomkring än om själva hemmet bara det finns allt nödvändigt. Jag menar, vad är väl ett perfekt hem om det utanför dörren bara är öken??

  SvaraRadera
 4. Låter som en perfekt sommar, avslappnad och skön.

  SvaraRadera
 5. Roligt att maken fixar små överraskningsutflykter.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att spontanutflykterna brukar bli de bästa, bara åka och se var man hamnar =)

  SvaraRadera