söndag 11 juli 2021

En smakebit på søndag - Spegelbilden

 Det blev en mycket lugn helg igen. På lördagen tillbringade maken större delen av dagen med att fixa tak över ingången till vedbon och ingången till illrarnas utegård medan jag satt och läste. Även den här lördagen hade jag tänkt att hinna skriva recensioner men när läslusten sätter igång ordentligt så är det lika bra att ge efter och bara läsa. På söndagen ska vi iväg till ett par butiker, t ex Clas Ohlson varifrån jag ska ha ett bordsstaffli och så någon butik där vi kan handla sågspån som ska läggas ut runt en del av våra grönsaksplanteringar - vi ha nämligen en invasion av sniglar (inte mördarsniglar utan vanliga) som äter upp vår sallad och jag läste att sågspån visst funkar om man vill skydda växterna från sniglar. Men söndagen börjar  med En smakebit på søndag som den här gången skulle ha anordnats av Flukten fra virkeligheten men hon har sommaruppehåll så istället har Betraktninger ~ tanker om bøker lagt ut den.. 

---------------

Min smakbit kommer från sidan 38 i Spegelbilden av Joseph A. Davis (titeln är länkad till Adlibris sida där det finns mer info om boken)

"Julia sprang omgiven av de mörka varelsernas vingslag. En svart skepnad passerade framför henne med vingar breda som en människas öppna famn, och hon stannade till med ett skrik och slog med sin handspegel. Men varelsen var redan borta och hon träffade bara luft.

"Julia!" skrek Edvin bakom henne.

Hon snurrade runt och såg hur hennes lillebror stod och högg i luften med sin silverdolk medan fyra mindre varelser flaxade omkring honom. Hon kastade sin ficklampa på en av de mörka flygarna och den vek undan. Edvin tog tillfället att sticka dolken i dess ena vinge, och varelsen föll med ett skri och vred sig på marken."

10 kommentarer:

 1. Okänd bok för mig. Låter som fantasy och hur mycket jag än vill tycka om det så är det inte alltid det funkar.

  SvaraRadera
 2. så ledsamt med sniglar... kaffesump funkar kanske också... jag hade köpt nån gift men gav till sonen som odlar lie i pallkragar, förra året åt sniglarna alla plantor förra året, sånt de odlat inne hela våren! :(
  Tack för smakbiten, ny bok.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakebiten kul med en ungdomsbok.

  SvaraRadera
 4. Hei, jeg hadde ikke fått med meg at Mari har tatt ferie :-) Nå har jeg laget et innlegg for 11.juli der du kan legge inn smakebit.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 5. Okänd bok för mig, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Jag kommer nog inte att läsa den här fantasyboken, men tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Jag tror jag har lite för dålig fantasi för att riktigt ta in de här böckerna. Jag får inte några riktiga bilder i skallen. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 9. kände inte till den här boken. fantasy är inte riktigt min tekopp. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Lycka till med snigelbekämpningen!

  SvaraRadera