fredag 29 mars 2024

Fem en fredag vecka 13: Situationer



Långfredag idag...och det verkar som att alla har en massa planer för påskhelgen. Det har inte vi - vi satsar istället på att ha en mycket lugn helg och t o m maken har sagt att han ska försöka slå av på farten lite under den här helgen och istället för en massa måsten ta sig an lite roligare göromål, t ex meka mc. Jag tänkte komma igång lite extra med bloggen den här helgen men det får i väl se hur det går med det. Viktigaste är ändå att vi inte tänker stressa med någonting. Fredagen börjar i alla fall med elisamatildas Fem en fredag där temat den här veckan är

SITUATIONER

1. En vän är i närheten och vill komma förbi. Hur lång tid behöver du innan du skulle kunna öppna dörren?
Så lång tid som det tar att ta sig fram till dörren. Mina vänner vet alla att vårt hushåll ibland är lit kaotiskt och att frun och herren kanske ser ut som överlevare efter en explosion, men de är vana vid att vi inte är som alla andra.

2. Du hittar något på marken som ser tappat ut, vad gör du?
Plockar upp det och försöker se om dt finns någon i närheten som ser ut att ha tappat saken. Lämnar annars in saken på lämpligt ställe (beroende på var jag hittat prylen)

3. Du vaknar plötsligt av att du står på en scen, med publik som väntar. Vad gör du?
Börjar med att presentera mig och försöker ta reda på varför jag står där på scenen.

4. Ute på stan ser du en bit bort några försäljare som vill sälja något till förbipasserande. Vad gör du?
Går fram såklart för att se vad det är de säljer. Vem vet, kanske det är något som skulle fungera för mig

5. På middag blir du serverad något du absolut inte tycker om. Hur regerar du?
Nibblar lite på den och gömmer resten under närmaste salladsblad på tallriken så att jag kan göra mig av med det utan att det märks

8 kommentarer:

  1. Tur i a f att man väldigt sällan blir bjuden på sånt man måste dölja under ett salladsblad ... påskmaten känns som idel säkra kort!

    SvaraRadera
  2. Riktigt jobbigt att bli serverad något man absolut inte vill äta.

    SvaraRadera
  3. jag springer inte ner i trappor. Bra att presentera sig och se vad som händer.

    SvaraRadera
  4. Det där med mat är svårt. Jag äter det mesta, men har jag ett val så är jag kinkig. Men det märks ganska tydligt om jag tycker om något eller om jag inte gillar det. Jag tar väldigt lite 😉 och blir mätt väldigt fort 😉

    SvaraRadera
  5. man får hoppas det ligger salladsblad på din äckliga tallrik, hihi. Du är den första som gärna går o kikar vad försäljaren har att erbjuda. Och du handlar mycket klokt på scenen, lite så tänker jag också. Glad Påsk

    SvaraRadera
  6. är det vänner tror jag inte att de har så stora krav på städning och klädsel. ibland får en lite problem med mat som serveras en. får en ta själv och lägga ett salladsblad över så går det nog bra ändå.

    SvaraRadera
  7. Hahaha! Sista svaret var en höjdare:-) Nåt liknande brukade min man göra om det fanns pappersservetter i närheten - spottade ut maten han inte gillade i servetten.
    Sedan gillar jag din sinnesnärvaro på scenen:-)

    PS. Har inget planerat för påsken heller. Däremot har jag lagt märke till att förvånansvärt många bloggare har "grottat ned sig" i historien om påsk... DS.

    SvaraRadera
  8. Tur man äter det mesta :-) Det är sällan maten blir upplagd på tallrik då man är hos vänner utan mer på restaurang och då är det lättare att lämna.

    SvaraRadera