söndag 3 augusti 2014

En smakebit på søndag

Semestern är över och det är dags för ordinarie En smakebit på søndag som Flukten fra virkeligheten håller. Idag är det så där äckligt kvalmigt med tryckande värme och jag sitter bara och hoppas på att det ska börja regna och åska igen (det kom en liten, liten skur tidigt i morse) så att det klarnade upp och luften blev lite fräschare.

Min smakbit idag kommer från sid 124 i Steglitsan av Donna Tartt
" Han var en och nittiofem eller till och med ännu lite längre, härjad, kraftig, med ädel haka, och något hos honom fick mig att tänka på foton av irländska poeter och boxare som hängde på den pub i stan som pappa gärna frekventerade. Hand hår var till större delen grått och behövde klippas, och hyn hade en ohälsosam vit ton med så djupa lila skuggor runt ögonen att det nästan såg ut som om han brutit näsan. Över kläderna hade han en vacker paisleymönstrad morgonrock med sidenslag som nådde nästan ända ner till vristerna och föll i generösa veck omkring honom, mycket imponerande, som något en filmstjärna kunde ha haft på sig i en film från 1930-talet."


16 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten, den här boken är jag nyfiken på men inget som står högt på listan. Lite regn skulle inte sitta fel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, det skulle inte vara helt fel med en regnig dag nu.

   Radera
 2. Disse bøkene må jeg snart sette i gang med. Jeg har hatt lyst til å lese Donna Tartt lenge, men det er så mange andre bøker som har kommet foran i køen. Kanskje jeg må lage meg en streng høstliste hvor hun er med? :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
 3. Denne boka står på min leseliste. Takk for smakebit.:) Ha en fin søndag.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog ganska många som har den på sin lista.

   Radera
 4. Denne boken står klar i hyllen, jeg ser virkelig frem til å lese den - takk for smakebiten :)

  SvaraRadera
 5. Denne har jeg lagt merke til tidligere. takk for smakebiten. Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Denna bok skall jag försöka hinna läsa under hösten.

  SvaraRadera
 7. Har funderat lite på denna, inte min vanliga läsning, men din smakbit lockar mig verkligen!

  SvaraRadera
 8. Donna Tartt har jag inte läst något av. Tack för smakbiten :) Jag har vissa funderingar på att någon gång i framtiden läsa Den hemliga historien.

  Jag har också haft det så där äckligt och kvalmigt hela dagen. Måtte prognosen om regn ha rätt! Det behövs verkligen.

  SvaraRadera
 9. Den här ska jag nog läsa så småningom. Tack för smakbiten. :)

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Har hört mycket bra om denna bok...
  Här har vi haft sol, åska, regn och värme omvartannat idag!

  SvaraRadera
 11. Denne boken har jeg planlagt å lese, men det blir utsatt på ubestemt tid. jeg får se hvordan det går! Skal lese hva andre bokbloggere mener også. Ha en fin mandag!

  SvaraRadera
 12. Den har jag på listan men tvekar ändå om jag ska läsa den. Vet inte om den passar mig, ska bli spännande och se vad du tycker om den. Tack för smakebiten:).

  SvaraRadera