fredag 15 augusti 2014

Landet bortom haven

Titel: Landet bortom haven
Författare: Tamara McKinley
Format: Inbunden
Antal sidor: 330
Förlag: Forum Bokförlag

"Hemliga möten i en undangömd grotta, romantiska drömmar om framtiden...Susan Penhalligan är bara sexton år men hon har redan funnit sitt livs kärlek. Att hon är fiskardotter och Jonathan Cadwallder adelsman hindrar inte deras planer.
Så får Jonathan chansen att delta i en forskningsresa till Tahiti och Australien. Året är 1768, fartygets namn är Endeavour och befälhavare är James Cook. Susan lovar att vänta på honom hemma i Cornwall.
Men månaderna blir till år och en dag inträffar en katastrof i Susans familj som ändrar allt. När Jonathan återvänder från sin resa är Susan redan gift. Ödet tycks ha skilt dem åt för alltid. Till en dag då de möts igen, under högst oväntade former, i ett land långt bortom haven.
Susans bror Billy har levt ett storstilat liv sedan han blev smugglare. Men lika lättsam som tillvaron är då han har tur, lika hårt blir fallet då han åker fast. Billy är bland de första straffångar som deporteras till Australien och han är långt ifrån säker på att överleva resan..."

------------------------------------------

Landet bortom haven är del 1 i McKinleys trilogi om upptäckten och kolonisationen av Australien. 

Jag har läst några av Tamara McKinleys böcker tidigare och gillat dem. De böckerna har varit mer traditionella kärleksromaner än vad Landet bortom haven visade sig vara, men även de har utspelat sig i Australien.

Det är väldigt intressant att få läsa om hur vita upptäcktsresande kommer till Australien och hur de uppfattar landet, samtidigt som man får ta del av aboriginernas tankar och känslor om de vita "inkräktarna".

McKinley har gjort ordentlig research inför den här boken och jag uppskattar att man direkt i början får se en karta så man får en liten uppfattning om var allt händer och att det också finns en historisk tidslinje där författaren angivit de viktigaste historiska händelserna under den tidsperiod som boken handlar om.

Det var synd att jag bara hann skaffa första delen i trilogin innan jag började läsa för nu måste jag vänta tills jag fått hem del två och tre innan jag kan gå vidare.

Mer info om böckerna och författaren finns på Tamara McKinleys hemsida.

Landet bortom haven finns att köpa i pocketformat hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar