lördag 2 augusti 2014

Månadssammanfattning - Juli 2014Månadssammanfattning - Juli 2014

Antal lästa böcker: 14
Antal sidor: 5090
Inbundet:4
Kartonnage: 0
Danskt band: 2
Häftad: 0
Storpocket: 0
Pocket: 8
Excess: 0
A5-Häfte:
Rec.ex: 3
Köpt: 10
Fått: 4

De lästa böckerna är

Zack - Mons Kallentoft & Markus Lutteman
De skandalösa - Simona Ahrnstedt
Bara människor - Anne Liljeroth
Expeditionen: Min kärlekshistoria - Bea Uusma
Davidsstjärnor - Kristina Ohlsson
Fågelmannen - Mo Hayder
Hemligheternas rike (De utvalda, del 3) - Kristin Cashore
Appendix - Pontus Lindh
Läsarna i Broken Wheel rekommenderar - Katarina Bivald
Och bergen svarade - Khaled Hosseini
Fiskar ändrar riktning i kallt vatten - Pierre Szalowski
Trettiotre tänder - Colin Cotterill
Drömbokhandeln - Laurence Cossé
Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz - Göran Rosenberg

Jag är faktiskt ganska så nöjd med hur det har gått i juli. Trots en del tråkigheter privat så har jag hunnit och orkat läsa en "lagom" mängd böcker. Det är nog så att när det händer tråkigheter så har man ett ännu större behov av att läsa sig in i en annan verklighet.

Jag har också lyckats med att hålla mig från att köpa så många böcker, jag tror det är första gången på länge som jag inte köpt fler böcker än vad jag läst. "Tråkigt" nog har jag ju också fått böcker vilket betyder att totalsumman av det jag köpt och det jag fått blir ändå lika många som jag hunnit läsa. Så någon skillnad på det totala antalet lästa böcker har det inte blivit. Men jag får vara nöjd ändå, det blev ju inte fler i alla fall. Och istället har jag faktiskt lyckats bli av med böcker! Har haft bord på loppis och lyckats göra mig av med runt 60 av de lästa böckerna, vilket jag är rätt så nöjd med. Att bli av med ännu fler hade ju varit bra, men det är mycket kvar av augusti än och förhoppningsvis hinner vi iväg för att sälja i alla fall en gång till.
Jag är också nöjd med blandningen, det har blivit både högt och lågt under juli och det är nog en delorsak till att det ändå blivit så mycket läst.

En klapp på huvudet vill jag också ge mig själv för att jag lyckats läsa undan nästan alla de böcker jag hoppades att jag skulle hinna med under juli. Jag tror det är bara en bok i planeringen som jag inte hunnit med.

Än så länge ser det ut som att det privat ska vara relativt lugnt under augusti så jag i lugn och ro kan fortsätta att försöka minska antalet olästa böcker  nu när jag äntligen kommit igång med det.


2 kommentarer:

  1. Ser ut som en riktigt bra läsmånad! Hittar man rätt böcker så hjälper de definitivt när det händer tråkiga saker runtomkring.

    SvaraRadera