torsdag 15 januari 2015

Laglöst land

Titel: Laglöst land
Författare: Håkan Östlundh
Format: Inbunden
Antal sidor: 455
Förlag: Forum bokförlag

"Kusinerna Viktor och Rafael har snart nått sitt mål: två miljoner kronor på ett konto i ett land långt borta där ingen ställer några frågor. Det är dags att lämna Sverige och Gotland för alltid. Men när mannen som hjälpt dem smuggla in det estniska amfetaminet hittas mördad förvandlas drömmen om ett liv i solen till en kamp för överlevnad på ett novemberkallt Gotland.

Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen är redan upptagna med utredningen om ett lik som påträffats i kommunens vattentorn och måste nu driva två parallella mordutredningar. Ska de hitta de skyldiga i tid, eller måste fler liv gå till spillo?"

--------------------------------------

Laglöst land är sjätte boken i Östlundhs serie om Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen.

Och jag gillar Fredrik Broman fortfarande och är glad att trots att han har familjeproblem så har inte Östlundh låtit problemen ta överhanden i böckerna. Är det nånting jag avskyr så är det när en deckare handlar mer om huvudpersonens problem (och ofta är det missruk inblandat) än om brottet och uppklarandet av brottet. Glädjande nog har ju Östlundh undvikit den fallgropen i alla böckerna i den här serien vilket nog är en delorsak till att jag för ovanlighetens skull följt en serie som är längre än en trilogi.

Själva handlingen är trovärdig och bitvis riktigt spännande. Jag gillar också att Östlundh berättar om en mer verklighetstrogen Gotland som inte bara är ett sommarparadis. Och jag måste faktiskt medge att trots att Viktor och Rafael är brottslingar och håller på med langning så tycker jag nästan synd om dem för de är på något sätt så taffliga.

Så jag gillar alltså sjätte och näst sista delen också och nu är det tyvärr bara den sista boken, Män ur mörkret, kvar att läsa.

Mina inlägg om de tidigare delarna

Släke
Dykaren
Terror
Blot
Inkräktaren

Laglöst land finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON

  


4 kommentarer:

 1. Ny bok og serie for min del, men takk for omtalen :D
  - Siri

  SvaraRadera
 2. En serie jag missat, tack för tips. Gotland verkar vara populärt bland svenska deckarförfattare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tänkt på det också men det är ganska få jag gillar. Östlundh hör som tur är till dem som jag tycker om.

   Radera