onsdag 14 januari 2015

Omslagsonsdag #74 - Tjusiga köp

Bokpotatens Omslagsonsdag den här veckan handlar om tjusiga köp. Bokpotaten köper ibland böcker pga fina omslag och nu vill hon att man ska visa upp böcker som man nästan enbart köpt pga de fina omslagen.

Och här blir det problem för mig (och ett långt svammelinlägg) eftersom jag i princip aldrig köper böcker pga omslaget, ibland lägger jag inte ens märke till omslaget förräns jag kommer hem och börjar gå igenom mina inköp mera noggrannt. Självklart har jag säkert omedvetet lagt märke till just den boken pga omslaget men det är sen baksidestexten som avgör om jag köper eller inte. Snarare fungerar omslaget åt andra hållet - om omslaget är riktigt fult så måste baksidestexten vara riktigt lockande för att jag överhuvudtaget ska köpa boken... Detta märks tydligt nu med recensionsex - vissa har jag i förväg inte sett bild på omslaget och när boken sen kommer så är omslaget så fult att jag vet att jag aldrig i livet skulle ha köpt boken om jag hade råkat få den i hand i bokhandeln. När det sen visar sig att boken är bra eller i alla fall helt OK, så märks det ju att jag troligtvis missar en del pärlor för att jag tycker omslaget är för fult.

Så jag har valt ut omslag på böcker som jag köpt och där jag tycker att omslagen är fina men att jag gillat omslaget har säkert bidragit till köpet men det har nog inte varit utslagsgivande.

 

 

 

 


Min favorit bland de här är Fatimas hand. Vilken gillar du bäst?
2 kommentarer:

  1. Jag tycker att omslaget till Och bergen svarade är väldigt vackert.

    SvaraRadera
  2. Nattens cirkus har ett supersnyggt omslag! :)

    SvaraRadera