söndag 5 juli 2015

En smakebit på søndag - Mellan fyra ögon

Det känns som att man aldrig är riktigt nöjd! Först var det för kallt och grått och jag ville ha lite varmare så jag kunde sitta ute och läsa. Visst blev det varmare, men istället för lagom värme så blev det tokhett! Och det är inte kul, speciellt som jag inte tål värme speciellt bra och illrarna är jättekänsliga för värme. Som tur är så klarar katterna värmen lite bättre, men även de är gnälliga och småsura när det blir alltför varmt.Så vi tar till alla medel för att få ner temperaturen i huset, dvs har alla manicker (portabla A/C:n, fläktar osv) i gång. Elräkningen lär bli gigantisk!

Men på kvällarna är det skönt när det är lagom varmt och man kan sitta ute och njuta. Det blir också bara på kvällen/natten som jag orkar göra nånting. Alltså är det perfekt att delta i En smakebit på søndag direkt efter midnatt när det är svalt nog för mig att sitta och jobba vid datorn. En smakebit på søndag anordnas av Flukten fra virkeligheten och det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!


Min smakbit den här söndagen kommer från sid 62 i Mellan fyra ögon av Denise Rudberg

"Till tonerna av signaturmelodin till Antikrundan tömde Jane Eden vinglaset och slöt ögonen. Hon behövde äta något mer än enbart omeletten hon fått i sig tidigare. Om hon bara åt protein blev hennes andedräkt fruktansvärd i mer än ett dygn efter. En frän metallisk odör som inte gick att få bort med några medel. Hon reste sig kångsamt och gick tillbaka in i köket. Det var då hon såg skuggan.Den fladdrade förbi i fönstret. Jane stannade upp och såg in i det mörka sovrummet. Hon tände lampan, men där var alldeles tomt och tyst. I huset på andra sidan gatan såg hennes grannar också på teve och Jane antog att det var vad som hade spökat. Hon fortsatte mot köket och hällde upp en skål med cashewnötter. Det fick duga som snacks."39 kommentarer:

 1. fy för fladdrande skuggor! tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Man får lätt hjärnspöken när man läser om sånt!

   Radera
 2. Denise Rudberg har jag fortfarande inte läst något av, vilket kanske är lite konstigt eftersom jag gillar svenska deckare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur har du kunnat missa elegant crime?

   Radera
 3. Jag har också gått och gnällt på det kalla, grå vädret. Framförallt var jag trött på att frysa hela tiden. Nu fryser jag mycket hellre, eftersom jag heller inte tål värme och är trött på att vara helt vimmelkantig och illamående i slutet av dagen oavsett vad jag gör för att hålla mig sval.

  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte kul när det är för varmt!

   Radera
 4. Det här kan aldrig gå väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte det kommer att göra det heller!

   Radera
 5. Tyvärr bor jag i ett hus som blir illvarmt på sommaren, så det är inte alls kul. Har fläktar och sådant men svettas ändå.
  Boken har jag läst, helt okey deckare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet hur det känns. När vi bodde i en lägenhet så var det i ett stenhus och betong lagrar ju värme - på somrarna kunde vi inte få ner värmen på natten ens under 28 grader. Det var olidligt!

   Radera
 6. Jamen, man måste ju ha något att klaga på- alltså vädret! Som person som jobbat med kundservice kan jag säga att det där lagom vädret finns inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det finns! Lagom är när det är tillräckligt varmt för att fötterna inte ska kännas som isklumpar och göra ont. Men inte så varmt att man mår illa. Och solen får inte vara så stark att det är knaperstekt bacon så fort man går ut från huset... Ca 20-25 grader ute är ganska lagom...

   Radera
 7. Tack för smakbiten. Den här skulle jag vilja läsa i sommar faktiskt. Gillar den serien.

  SvaraRadera
 8. Stod och tittade på den här boken i bokhandeln igår - kanske borde den fått följa med hem!
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Tycker också att det är på tok för varmt, inte skönt utan bara äckligt. Får hoppas att det blir lite svalare snart. Har inte läst boken men tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska ju bli lite svalare nu...problemet är att då ska det självklart regna...

   Radera
 10. Har bara läst en bok av Rudberg. Borde verkligen läsa mer. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Ser fram emot denna! Jag tycker att Rudbergs chick-lit är katastrofal, men gillar hennes ungdomsböcker och elegant crime-romanerna. Marianne Jidhoff är en väldigt bra karaktär tycker jag. Tack för smakebiten och fortsatt trevligt söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också om Marianne Jidhoff!

   Radera
 12. Jag har länge tänkt läsa något av Rudberg, men det har inte blivit av än.

  Angående vädret, så önskar jag att vi häruppe i Lappland också skulle få lite värme. Har varit alldeles för dålig med det :)

  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 13. Føler med deg. Her jeg bor, skinner sola inn vinduene fra klokka 13 til 21, så det blir litt i meste laget! Neste sommer bor jeg forhåpentligvis i en sval leilighet ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att få bo i en lägenhet där det är svalt!

   Radera
 14. Det där med lagom är inte riktigt den svenska sommarens grej... ;) Tack för smakbiten. Ha en bra söndagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, här är det ytterligheterna som gäller...

   Radera
 15. Den boken ska jag läsa småningom. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 16. Jag tål inte heller denna värme som råder. Inte för att jag vill ha en massa regn och så men detta var helt enkelt för mycket. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 17. Takk for smakebit! For varmt er ikke godt...

  SvaraRadera
 18. Tack för smakbiten! Är inget stort fan av när det blir för varmt....

  SvaraRadera