fredag 29 september 2017

Recension: Husdjuret av Camilla Grebe

Titel: Husdjuret
Serie: Flickorna och mörkret
Författare: Camilla Grebe
Format: Inbunden
Antal sidor: 491
Förlag: Wahlström & Widstrand
Recensionsexemplar

"Ett brutalt mord i den lilla sörmländska byn Ormberg för tre människor samman: Malin, den unga polisen som ha hela sitt liv prydligt utstakat, Hanne, profileraren vars tillvaro är på väg att rämna  och Jake - pojken som bär på en onämnbar hemlighet.
Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens. Sanningen har, som så ofta, ett högt pris."

---------------


När jag fick chansen att få läsa den här boken så  tog jag den direkt. Även om jag blev smått besviken på förra boken så betyder det ju inte att jag tycker likadant om varje bok av den författaren. Och fördelen med den lilla besvikelsen var att jag inte hade så höga förväntningar när jag började läsa den här boken.

I den här boken är det också flera berättare man får följa. Den jag fastnar för är Jake, som har en hemlighet som det är bäst att hålla tyst om när man bor på en liten ort som Ormberg. På sådana ställen måste man visa upp en fasad och utåt vara som alla andra, om man ska klara sig.
Malin är en annan av karaktärerna som jag fastnar för, hon känns äkta och jag kan förstå varför hon alltid har längtat bort från Ormberg och inte mår så bra av att nu vara tillbaka.

När det gäller intrigen så dyker det upp små överraskningar lite då och då, sådant jag verkligen inte hade väntat mig. Stämningen i boken är rätt så dyster på många olika sätt och det dyker upp lite överraskningar här och där, sådant som jag verkligen inte hade väntat mig.  Och när alla trådar till slut vävs samman är resultatet definitivt inte vad jag hade väntat mig eller ens kunnat gissa mig till.

Husdjuret är en spännande och oförutsägbar psykologisk thriller som jag tyckte mer om än vad jag hade väntat mig. Jag ser fram emot fler böcker av Camilla Grebe.

Tack Wahlström & Widstrand för rec.exet!





Min recension av förra boken

Älskaren från huvudkontoret



Husdjuret finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


1 kommentar: