torsdag 16 juli 2020

Hett i hyllan #257


Just nu går allt i ultraljudsfart och det händer så mycket varje dag att det känns som att jag har fått lägga alltför mycket av mina normala rutiner på hyllan. Även om det redan är eftermiddag så bestämde jag mig nu att delta i Hett i hyllan som anordnas  av Bokföring enligt Monika. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-----------------

Jag har plockat fram ett bokreafynd igen
Kvinna inför rätta av Louise Doughty (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Yvonne Carmichael är femtiotvå år och framgångsrik genetikforskare. Hon har ett bra äktenskap, ett vackert hem och är van att ha kontroll över tillvaron. Tills hon en dag möter en okänd man och gör något som egentligen är henne helt främmande. Passionen hon upplever leder henne till förhörsbåset i en rättegångssal och den trygga vardagen förvandlas i ett slag till en klaustrofobisk mardröm."


Den här boken köpte jag 2016 på bokrean i en hög med böcker som nästan allihopa numera finns olästa i bokhyllan. Just den här boken valde jag nog mycket för att jag tycker att sån här rättegångsböcker ofta brukar vara väldigt intressanta och spännande.
Orsaken till att boken förblivit oläst är nog det gamla vanliga vanliga tidsbrist, jag har alldeles för många olästa böcker som jag verkligen vill läsa men som jag inte hinner med att ta fram.

2 kommentarer:

  1. Denna försökte jag se som TV-serie, men jag tror att jag bara klarade två avsnitt.

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte den var alldeles för långsam.

    SvaraRadera