torsdag 30 juli 2020

Hett i hyllan #259


Jag har haft fullt upp de senaste dagarna och ligger alltså efter med det mesta. Nu börjar det i alla fall lätta lite så jag hoppas kunna återgå till mina vanliga rutiner inom kort. Jag börjar idag med att visa hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------

Ett reafynd igen

En amerikansk förlust av Philipp Meyer (titeln är länkad til förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Isaac English har blivit kvar efter moderns självmord för att ta hand om sin åldrande far. Hans storasyster Lee försvann så fort hon kunde, kom in på Yale och gifte sig rikt. Själv står han utan jobb, trots att han var smartast i skolan och den som folk trodde hade framtiden för sig. Till sist bestämmer han sig för att lämna Mon Valley och frågar sin bäste vän Poe om han vill följa med.
Billy Poe var en fotbollsstjärna i skolan, erbjöds collegestipendium men förlorade intresset. Nu delar han trailer med sin mamma Grace och hamnar i ständiga bråk. Ändå tvekar han om han ska följa med Isaac - det som ingen av dem vet är att beslutet kommer att pröva deras vänskap till det yttersta.
Grace Poe närde en gång också drömmar om att lämna allt men fastnade i ett dåligt förhållande och blev gravid. Den ende hon verkligen kan anförtro sig till är polischefen Harris, som lever ensam i sin stuga och som alltid hållit ett vakande öga över Grace och hennes son. När Harris utreder ett mord på det nedlagda stålverket anar han att det kan ha en besvärande koppling till Isaac och Poe
En amerikansk förlust utspelar sig i ett Pennsylvania där stålindustrin har gått under och den amerikanska drömmen slagits i spillror, men det är människor som utsätts hårdast som små mirakel sker  - kanske finns en vänskap som kan besegra allt."Den här boken köpte jag 2017 på bokrean. Jag hade läst Sonen av den är författaren och jag tyckte den boken var bra och blev alltså nyfiken på den här eftersom jag gärna ville läsa fler böcker av just Philipp Meyer. Jag har faktiskt tagit fram den här boken en massa gånger men varje gång ar jag sen varit tvungen att lägga den åt sidan när det kommit något som varit viktigare att ta itu med. Men när jag nu återigen plockat fram boken blir jag ännu mer sugen på att läsa den och ska nog se till att jag kan sätta igång snart.5 kommentarer:

 1. Jag tycker jag känner igen författarnamnet, men jag vet inte varifrån och jag har inte läst något av honom.

  SvaraRadera
 2. Du råkade lämna fel länk hos Monika! :)
  Känner igen författarnamnet men ingen jag har läst.

  SvaraRadera
 3. Tycker jag känner igen författarnamnet. Kan hända att vi har någon av hans böcker i hyllan.

  SvaraRadera
 4. Ny författare för mig. Spännande!

  SvaraRadera