söndag 17 mars 2024

Smakebit på söndagen: Hur Stella lärde sig prata av Christina Hunger

 

En härlig helg förutom väderleksmässigt. Så länge man kan hålla sig inomhus går det ju an men stackars maken måste emellanåt ut och det är inte roligt. Det är kallt och det blåser och igår kväll var det rena, rama snöstormen ute hos oss. Men jag stannar, som sagt, inomhus och den här morgonens göromål består av att delta i Astridtereses En smakebit på söndagen. Det går ut på att bloggare bjuder på en smakbit (utan spoilers) från boken de läser.

Jag började precis på en ny bok i sovrummet så min smakbit kommer från sidan 9 i Hur Stella lärde sig att prata (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken) av Christina Hunger

"Jag satt på en två meter bred gunga som liknade en enorm kudde och höll andan av förväntan.Oliver, en av patienterna på logopedmottagningen där jag jobbade, satt bredvid mig med sitt kommunikationshjälpmedel i händerna, Oliver tog sällan initiativ till att använda sin enhet utan min hjälp. Men idag tog han fram den så fort vi träffades. Vad ville han berätta för mig?
Trots att Oliver bara var nio år gammal var han nästan lika lång som sin tjugofyraåriga logoped. Basketshortsen och t-shirten fick honom att se ut som en typisk nioårig pojke. Men stödskenorna på benen, de brusreducerande hörlurarna och kommunikationsenheten som hängde över axeln tydde på att något var annorlunda."



7 kommentarer:

  1. Den här har jag sett i flödet, men inser nu av smakbiten att jag egentligen inte vet vad den handlar om

    SvaraRadera
  2. Helt ny bok för mig. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  3. Min katt kommunicerade också med mig, men jag skulle nog inte ha kallat det att prata.

    SvaraRadera
  4. ny bok för mig. men jag säger som Hannele. blir nyfiken. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
  5. En talande hund låter spännande. I Bibeln har Bileam en talande åsna, så varför inte?

    SvaraRadera