söndag 21 april 2024

En smakebit på söndagen: Ekens tröst av Rolf Rådén

 

Det är dan-före-dan för mig idag, för imorgon väntar ett maratonlopp på Akademiska sjukhuset då jag ska träffa tre olika specialister inom ett ganska så kort tidsintervall. Men idag väntar betydligt roligare alternativ, nämligen Astridtereses En smakebit på söndagen. Det hela går ut på att bloggare bjuder på en smakbit (utan spoilers) ur sn bok.

Dagens smakbit kommer från sidan 3 i Ekens tröst av Rolf Rådén, en bok som jag nyligen fick nen som jag verkligen längtar efter att börja läsa, trots att den egentligen inte är inom min bekvämlighetszon. Den hamnade i alla direkt in på prio 1-högen.

"Sanna och jag vandrade som sista par i vår lilla klan. Först i ledet traskad tvillingarna, sådär tr hundra meter före oss andra, sedan kom Leia med min lilla Credo i tryggt förvar under hennes bylksiga blus. Några meter framför mig vandrade Moog med Truls i handen genom den aska som täckte stigen, aska som virvlade upp för varje steg som vi tog och som bitvis låg i så djupa drivor att vi pudrade fram vilket färgad våra kängor dammigt grå.
Från början tyckte Truls - med barnets förtjusning - att det var kul med askan som yrde när han stampade med foten, nu traskad han kilometer efter kilometer med nedslagen blick."
8 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten, det var en okänd bok för mig

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten! Kände inte till boken!

  SvaraRadera
 3. Sjukhusmaraton låter jobbigt men ändå bra i nuläget antar jag. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Ännu en okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 5. nu var du snabb o få hem denna, ser att den utkom nu precis. Gillar vissa sf-böcker, få se om denna köps in på biblan. Tack för smakbit, lycka till imorgon

  SvaraRadera
 6. Tack för smakebiten helt okänd bok för mig

  SvaraRadera
 7. Hoppas du får glädje av boken, Adlibris har de första två kapitlen upplagda som provläsfil om man väljer Ekens tröst som e-bok.

  SvaraRadera