torsdag 3 januari 2013

Böcker IGEN!

Det känns som att det mesta motarbetar mina försök att minska antalet olästa böcker här hemma. Idag jobbade vi som funktionärer i en monter på Husdjursmässan - ofarligt bokmässigt, tror man, eftersom dom böcker som vanligtvis brukar säljas på denna mässa inte är sådana som är intressanta för mig. Men aj vad jag bedrog mig! Under en rundvandring på mässan stannade vi till vi en monter och köpte några lotter för att stödja en omplaceringsverksamhet. Och ja, det stod "vinst med varje lott", men vi räknade med att det skulle vara djurrelaterade saker.... Första två lotterna utföll med två tröstpriser, men redan den tredje lotten gav  vinst nr 3, dvs man fick välja från avd 3 på vinstbordet. Vad tronar där? Jo, en hög med böcker! Förhoppningsfullt gick jag igenom bokhögen och ett bra tag såg det ut som att det bara var böcker som jag hade läst, men sen dök det upp två böcker som jag inte läst, så den ena åkte med direkt. Något senare gick min man iväg ensam och han kom tillbaka med den andra boken också efter att ha köpt ett par lotter till. Så otroligt nog kom vi hem idag från Husdjursmässan med Himmel av Torbjörn Flygt och Dolda djup av Ann Cleeves  i väskan.



Väl hemma vittjade mannen i mitt liv brevlådan och där väntade en bok till. När jag beställde två filmer från CDON så fick jag som bonus köpa en bok väldigt billigt och det erbjudandet kunde jag ju inte motstå. Alltså fick jag hem Den som gräver en grav av Yrsa Sigurdadottir nu. Och det var som det skulle - jag hade ju trots allt fullt medvetet beställt boken.


Men att inte ens kunna gå på en Husdjursmässa utan att det dyker upp böcker, börjar jag tycka är djupt orättvist mot mig som är bokberoende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar