onsdag 9 januari 2013

Lyckan

Lyckan av Denis Robert

"Hon är ung, han något äldre. Båda är gifta, men inte med varandra. Attraktionen uppstår vid första ögonkastet. Så de knullar varandra och fortsätter att göra det, var som helst och hur som helst och deras begär bara ökar.
De har blivit som en drog för varandra, de vill bara ha mer. De pratar inte mycket, men de för anteckningar. Hennes fyller de vänstra sidorna i denna korta roman, hans de högra.
Förvirrade och upphetsade utforskar de varje möjlighet till att öka sina njutningar: leksaker och filmer, vodka och kokain, exhibitionism och voyeurism.
Hur långt är hon beredd att gå för att uppfylla hans njutningar? Hur långt är hon beredd att gå för att tillfredsställa sitt eget begär?"

-----------------------------------------------------

En del franska böcker får mig omedelbart att tänka på franska filmer från 60- och 70-talet med väldigt mycket diskussioner och tankar och ganska långsam handling. Lyckan är precis en sån bok, trots att den inte är så långsam. Men det är mycket tankar och funderingar. Den är lättläst och en lite intressant detalj är att på varje uppslag är vänster sida ur hennes synpunkt och höger ur hans. Lyckan går väldigt snabbt att läsa i o m att på vissa sidor kan texten vara på bara ett par rader.  Men nej, det här var inte riktigt min typ av bok...

Lyckan finns att köpa hos t exInga kommentarer:

Skicka en kommentar