söndag 27 januari 2013

Tänk på 3tt tal

Tänk på 3tt tal av JohnVerdon

"En dag får Mark Mellery ett brev som avslutas med en olyckabådande uppmaning: 'Strax ska du få se hur väl jag känner dina hemligheter, tänk på ett tal vilket som helst upp till tusen och öppna det lilla kuvertet.'. Han väljer spontant 658, tittar i det förseglade kuvertet och finner exakt samma tal där.
Mark ber Dave Gurney, en pensionerad framgångsrik kriminalare, om hjälp. Gurney är till en början mest road, men snart finner han sig indragen i jakten på en intelligent psykopat och seriemördare."

-------------------------------------------------------

Det jag fastnade för när jag köpte boken var titeln och efter att ha läst baksidestexten så var jag ju tvungen att köpa den - det kändes att det här nog var en bok jag skulle gilla. Och ja, jag gillar den skarpt! Den är spännande från första till sista sidan och man fastnar och vill bara fortsätta "en sida till" för att så fort som möjligt få veta mer. Intrigen är såpass klurig att jag kommer på mig själv att sitta och försöka fundera ut hur mördaren gått tillväga. När jag lär känna Dave Gurney är det ett namn som dyker upp i skallen direkt - Michael Connellys Harry Bosch! Jag kan inte sätta fingret vad det är som får mig att tänka på honom men uppenbarligen finns det någon likhet mellan dem. Och jag gillar Dave Gurney minst lika mycket som Harry Bosch. Gurneys fru, Madeleine, är jag däremot mindre förtjust i, trots att det är med hjälp av hennes klarsynthet och kommentarer som Gurney löser gåtan.På något sätt går hennes attityd mig på nerverna.
Jag vill definitivt läsa mer om Dave Gurney! Få se om jag orkar vänta tills nästa kommer ut på svenska eller om jag ger efter och bara måste köpa den på engelska...

Tänk på 3tt tal finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

 1. Åh, spännande! Jag har haft på känn att jag skulle gilla denna men har läst ganska mycket negativt, så den har liksom bara halkat ner på önskelistan. Nu åkte den upp igen :)

  Och nästa bok kommer redan i februari, på svenska, 6 februari stod det på Bokus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade den faktiskt så mycket att jag sträckläste den. Tack för beskedet - nästa del måste jag absolut läsa.

   Radera