söndag 14 juli 2013

Barkhes kors

Barkhes kors av Bodil Mårtensson

"I november 1657 ingår länsmansdottern Hanna Barkhe äktenskap på Kronborgs slott med den ungerske furstesonen Gábor av Rakoczy. Bröllopsnatten blir allt annat än förväntat. Frederik III av Danmark dansar och ler, men bara för att dölja oro och fara för landet. Den starka fästningen Frederiksodde har fallit för Sverige. och Karl X Gustav har svurit att förinta hela Danmark.

Frans Barkhe, länsman på Helsingborgs slottslän, vet att förra älskarinnan Elna Johansdotter vill honom och hans dyre son illa, och hon har hemlig ammunition. Han vet däremot inte att både dottern Magde och amman Lykke riskerar avrättning. Familjekorsets förbannelse, som går långt tillbaka, slår allt hårdare mot familjen Barkhe. Nere i Kronborgs djupa källarvalv, kasematterna, sluts en ohelig och ödesdiger allians..."

--------------------------------------------

Barkhes kors är tredje och sista delen av Bodil Mårtenssons Barkhe-trilogi. Upplösningen var inte riktigt vad jag hade väntat mig men det var bara positivt, det är bara roligt när en berättelse inte helt följer den mall man är van vid. Den här tredje delen är minst lika spännande som del ett och två och det går bara inte att lägga ifrån sig boken.

Jag fick lov att ändra mig igen om Hanna, hon var visst inte riktigt så mjäkig som jag ett tag upplevde henne. Hon visade sig vara rätt så stark och handlingskraftig ändå.

Det var också intressant att få veta mer om Valdemarskorset, även om jag faktiskt hade föredragit att läsa om det redan tidigare i trilogin. Men mer om det i sammanfattningen.

Sammanfattning av alla tre delarna 

Legenden om Barkhe

Tack Hoi Förlag för rec.exet!

Barkhes kors finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Ginza  (ljudbok)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar