måndag 1 juli 2013

Så tuktas en svinpäls

Så tuktas en svinpäls av Pia F. Davidson

"En försommarkväll i juni för ödet ihop Veera, Miriam och Erika, tre olyckliga kvinnor, i en kolonistuga på Järvafältet. Över några väl tilltagna groggar delar de sina hopplösa livsöden och finner tröst och stöd i varandras sällskap. Påföljande dag beslutar de sig för att hjälpa varandra att rätta till livets orättvisor.
Med målinriktning, intelligens och Veeras omfångsrika fantasi har de nyvunna vännerna snart tre komplicerade projekt klara. Projekt som innebär att de tar tillbaka kontrollen över sina liv. Ett av dem är mer motbjudande än de övriga. Om något går fel kan resultatet bli fängelse eller i varje fall ett saftigt skadestånd samt böter och skyddstillsyn för dem som utför skitjobbet. Det vill säga Veera, Miriam och Erika.
En sak blir snart uppenbar. Det finns alltid en väg ut, även om den inte ser ut som man från början trodde.

------------------------------------------

Nu har jag hittat en till bok till min "årets favoriter"-lista!

Jag var fast direkt ända från första sidan och kunde bara inte sluta läsa. Klockan blev 01.00 och jag bara måste få veta vad damerna hade för planer för Max, klockan blev 02.00 men jag bara måste läsa vidare så jag får veta om planerna lyckas, klockan blev 03.00 men jag kan ännu inte gå och lägga mig för jag måste få veta om allt ordnar sig.

Jag har skrattat, levt och våndats med Veera, Miriam och Erika. Och jag har njutit helhjärtat av hur de tar tillbaka kontrollen över sina liv.

Veera är min absoluta favorit och Davidson har verkligen lyckats fånga det finska särdraget hos henne. Jag känner faktiskt en "Veera" i det verkliga livet, en handlingskraftig kvinna som klarar det mesta med hjälp av en stor dos humor och som uttrycker sig rakt och ibland kanske lite drastiskt.

Jag blir glad av Så tuktas en svinpäls och även om boken var ganska tjock så kunde jag definitivt ha fortsatt att läsa ett par hundra sidor till. Men det ska visst komma en fortsättning och den tänker jag absolut  inte missa! Pia F Davidson har verkligen lyckats med den här boken!

Tack Hoi Förlag för rec.exet!

Så tuktas en svinpäls finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


2 kommentarer:

  1. Får jag fråga vad det är för genre på boken? Handlar det om nått speciellt.. eller är det mest vardag? :) / Hannah

    SvaraRadera