torsdag 25 juli 2013

Sekten: en sann historia

Sekten: en sann historia av Peter Pohl

"Ett glassplitter. Ett öga som inte vill läka på en liten, liten flicka. Familjen får kontakt med en healer, Guds moder, som tar sig an hela familjen - det onda ska drivas ut. Långsamt dras familjen in i sektens liv. Åtta år senare är familjen splittrad i två fientliga hälfter och ytterligare år av rättegångar återstår."

--------------------------------------

Det är alltid lika skrämmande att läsa om sekter och deras inverkan/påverkan på människors liv. Faktiskt så tycker jag att böcker om sekter nog är mer skrämmande rysare än de böcker som är skrivna som rysare.

Det jag ofta då funderar på är vad det är för människor som lockas in i sekter. Javisst, ofta är de på något sätt sårbara och svaga vid tillfället då sekten lockar in dem, men det känns som att det inte kan vara hela sanningen. Vem som helst kan ju faktiskt bli indragen i någon sekt har jag förstått.

På Peter Pohls Sekten står  på omslaget att det är en sann historia, men huruvida det här är sanningen är nog något som kan diskuteras. En sann historia bör i mina ögon vara så objektiv som möjligt, och det är ju inte Sekten. Det märks tydligt att Pohl redan innan tagit ställning i frågan och skriver vad han själv tycker är sanningen i händelserna.

Men även om historian berättas ur bara ett perspektiv så tycker jag det är en intressant, tankeväckande och läsvärd bok!

Sekten finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Ginza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar