torsdag 18 juli 2013

En egen plats

En egen plats av Robert Goolrick

"Sommaren 1948 anländer en främling till ett litet samhälle i Virginia med två resväskor. Den ena rymmer kläder och slaktknivar av högsta kvalitet. Den andra pengar. Massor av pengar. Charlie Beale är stilig och karismatisk, och innan sommaren nått sitt slut är han en del av samhällets gemenskap. Tillsammans med femårige Sam upptäcker Charlie traktens omgivningar. Brownsburg verkar vara just den rofyllda plats han längtat efter. Men när Charlie möter den vackra Sylvan Glass, hustru till traktens rikaste man, förändras hans lugna tillvaro på ett ögonblick."


-----------------------------------------------


Jag kände direkt när jag läste baksidestexten att det här var en bok för mig. Och jag blev inte besviken. På något sätt påminner stämningen i boken om den i Broarna i Madison County.

Jag gillar Charlie, han känns trygg och stabil, och hans vänskap med Sam är såsom man önskar att vänskapen mellan en vuxen och ett barn alltid var. Men det är lite märkligt att han tar med sig Sam när han ska träffa Sylvan. Å andra sidan känner jag män som tagit med sig sina barn på träff med älskarinnan så...

Jag blir inte speciellt berörd av Charlies och Sylvans romans, den är inte intressant eller speciell i sig. Sylvans förälskelse är ytlig medans Charlies känslor ligger djupare. Det är nog mycket därför det hela slutar i en katastrof.

Jag visste redan från början att "det här kan bara inte sluta bra" men jag hade nog inte väntat mig att det skulle bli riktigt så tragiskt som det blev.

Det här är en bok jag tycker om, mycket pga stämningen. Den här borde man egentligen läsa framför brasan med lite tyst musik i bakgrunden och ett glas vin i handen.

Tack  Histroriska Media  för rec.exet!

En egen plats finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Ginza

1 kommentar:

  1. Läste denna i våras. Blev inte heller så berörd av parets romans. Tyckte dessutom att början kändes lite trög.

    SvaraRadera