torsdag 30 januari 2014

Åttio dagar bärnsten

Titel: Åttio dagar bärnsten
Författare: Vina Jackson
Format: pocket
Antal sidor: 287
Förlag: Lind & Co

" Luba, rysk dansös, föll i sin ungdom för en tvivelaktig man, vacker men farlig, som handlade med bärnsten. Han kunde plötsligt försvinna och vara borta i flera månader utan att höra av sig. Men så fort han ringde krävde han att hon skulle släppa allt för hans skull. Så småningom upptäckte Luba en chockerande hemlighet om sin älskare och flydde från Ryssland.

Under en resa mellan privata klubbar i New Orleans och Londons rockstjärnevärld utforskar Luba gradvis sitt sanna erotiska jag. Här möter hon violinisten Summer med det eldröda håret och Lauralynn, en kvinna med farliga begär. Kan detta nya liv tillfredsställa Luba eller kommer hon för alltid att åtrå den man som hon vet gör henne illa?"

--------------------------------------

Jag tyckte det var lite segt i början i o m att stilen i den här boken, i jämförelse med de tre första 80 dagar-böckerna, var annorlunda och jag var inte riktigt säker på om jag gillade det eller inte. Jag saknade också Summer och Dominik lite grann. Men ju längre jag läste, desto mer tyckte jag om stilbytet - visst var det kärlek och sex här också men i första hand är Åttio dagar bärnsten Lubas berättelse.Det är berättelsen om var hon kommer ifrån och hur och varför hon är som hon är och gör det hon gör och då fungerar en något mjukare stil bättre.

Och nu handlar det inte lika mycket om sex i o m att Luba är dansare utan den här gången är det mer erotiskt dans som står i fokus. Och den här gången är det inte heller BDSM som gäller utan nu är det "vanlig" erotik och sex som det handlar om.
Och det är här som stilbytet också märks, avsnitten med sex är inte längre lika ångande heta som de var i Åttio dagar gul/blå/röd utan de avsnittena är mer nedtonade.

Summer och Dominik och andra karaktärer från de tidigare Åttio dagar-böckerna dyker sen upp även i den här boken och det är faktiskt en fördel om man läst de andra delarna innan man ger sig i kast med den här fjärde delen.

I vilket fall som helst och till min överraskning så gillar jag faktiskt Åttio dagar bärnsten och vill gärna sen läsa nästa del också när den väl kommer ut.

Min sammanfattning om de tre första delarna i Åttio dagar-serien och länkar till recensionerna av Gul, Röd och Blå finns här 

Tack Lind & Co för rec.exet

Åttio dagar bärnsten finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar