torsdag 16 januari 2014

En smak av vin

Titel: En smak av vin
Författare: Joanne Harris
Format: pocket
Antal sidor: 380
Förlag: Månpocket

" För tio år sedan var Jay Mackintosh en lovande författare som höjdes till skyarna för debutromanen Jackapple Joe. Sedan dess har han dock inte kunnat skriva ett enda vettigt ord och en dag känner han att han måste förändra sitt liv. Han impulsköper ett hus i Frankrike och lämnar England och flickvännen Kerry bakom sig.
Hust väcker minnen från Jays tomårssomrar och vänskapen med Joe, den gamla gruvarbetaren. Joe lärde Jay allt om livet, trädgårdsskötsel och vintillverkning. När Jay var i artonårsåldern försvann dock Joe utan ett ord och alltsedan dess har Jay känt sig vilsen i tillvaron. Men, med köpekontraktet på huset i sin hand känns allting möjligt igen.
Snart lär Jay också känna den vackra och gåtfulla Marise. Han känner instinktivt att hon döjer något - men vad? Inspirerad av Marise och hennes hemlighet börjar Jay åter att skriva..."

---------------------------------

En smak av vin är tredje delen av Joanne Harris mattrilogi som består av Choklad, En doft av apelsin och En smak av vin. En av de trevliga sakerna med mattrilogin är att eftersom alla utspelar sig i samma område så träffar man på samma personer och vet vad som hänt tidigare.
Och Harris miljöbeskrivningar är lika otroliga i varje bok, man riktigt känner dofterna och smakerna och det är inte utan att jag faktiskt blir riktigt sugen emellanåt på något som jag läser om i boken.

Det är lättläst, trevligt och man vet att allt kommer att sluta bra. Dvs perfekt läsning när man behöver läsa något man mår bra av!


1 kommentar:

  1. Vet att jag läste och gillade alla tre böckerna du nämner för ett antal år sedan. Skulle gärna läsa om men det finns ju så mycket jag vill läsa:)

    SvaraRadera