söndag 19 januari 2014

Du behåller din plats i kön

Titel: Du behåller din plats i kön: en bok för alla tråkiga väntetider i ditt liv
Författare: Martin Wänerholm
Format: inb.
Antal sidor: 203 sid


" Vad gör du när du hamnar i telefonkö? Eller när det är reklam mitt i filmen på tv? Sitter du bara där och väntar? Då finns den här boken. Med en text för varje liten paus som kan uppstå i ditt liv.

52 korta berättelser om en kråkas innersta önskan, världens konstigaste inbrott, vad som händer när John Blund somnar eller hur dödens chaufförer kör sportbil. Texter med både allvar och glimten i ögat. Från det absurda till barns tankar om döden. Något för alla kan man säga.

Den här boken är sorterad efter hur många samtal du har före dig i telefonkön. Du kan också läsa den i nummer- eller bokstavsordning. Eller utifrån ett tema som till exempel kärlek, längtan eller tåg."

--------------------------------------

Idén är faktiskt ganska bra! Små "noveller" att läsa medans man väntar. Jag skulle visserligen inte klara av att sitta och läsa när jag väntar i telefon, men i väntrummet på t ex vårdcentralen skulle den här nog fungera bra för mig.

Texterna är olika långa och är inordnade under olika teman vilket också är bra, så man kan bläddra och välja lite som man vill. Vid varje liten berättelse finns en "tidsangivelse", dvs ungefär hur lång novellen är/hur lång tid det tar att läsa novellen.

Många av de små novellerna är lite underfundiga och/eller har en liten extra "knorr" på slutet, så de är väldigt trevliga att läsa och perfekt att läsa när man inte har så mycket tid, men vill ändå ha lite underhållning i form av en bok.

Läs mer om boken och författaren här

Tack Martin Wänerholm för rec.exet!

Du behåller din plats i kön finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar