tisdag 21 januari 2014

Bittrare än döden

Titel: Bittrare än döden
Författare: Camilla Grebe & Åsa Träff
Format: pocket
Antal sidor: 395
Förlag: Månpocket

"En regnig eftermiddag i en förort till Stockholm blir femåriga Tilde vittne till hur någon sparkar hennes mamma till döds. Gömd under köksbordet bevittnar flickan det bestialiska mordet.
Samtidigt träffar terapeuten Siri och hennes kollega Aina en helt ny patientgrupp. De har åtagit sig att leda en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer, och under ett antal höstkvällar berättar deltagarna den ena historien efter den andra om omöjlig kärlek, våld och förnedring.
I sitt eget liv befinner sig Siri vid ett vägskäl - ska hon våga lita på kärleken, den som svikit henne och de andra kvinnorna så grymt?
Stegvis flätas Tildes öde samman med Siris och kvinnornas i gruppen. Från mottagningen vid Medborgarplatsen, genom ett höstkallt Stockholm och ut i skärgården till Siris ensligt belägna stuga, övergår sökandet efter försoning och upprättelse till en jakt på en besatt mördare."

---------------------------------------------------

Bittrare än döden är andra delen i serien om terapeuten Siri Bergman och hennes kollegor. Jag kan inte hjälpa det men jag kan bara inte tycka om Siri, jag blir bara frustrerad av hennes velighet och den totala bristen på empati när det gäller människor som står henne nära. Jag blir enormt irriterad på att hon är så självcentrerad som hon är och faktiskt skiter i andra.

Den här boken anges vara en psykologisk spänningsroman och till viss del är den väl det, men den mesta tiden när jag läser så önskar jag bara att jag snart kommit till sista sidan. Och när jag väl kommit dit så blir jag ännu mer frustrerad, för jag tycker en del frågor lämnas obesvarade och det finns trådar som hänger lösa.

Så det här får nog vara sista boken om Siri Bergman som jag läser...

Bittrare än döden finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar