torsdag 2 januari 2014

Min Booky Wook

Min Booky Wook: Ett liv med sex, droger och stand up av Russell Brand

"En fantastisk historieberättare, livsnjutare av stora mått, outtröttlig älskare - den kvicktungade dandyn Russell Brand lever sitt liv som om han ingick i ett viktorianskt vaudevillesällskap.

Russel lärde sig tidigt att skämta bort rädsla och misslyckanden. Han har gått från en problemfylld uppväxt som skilsmässobarn i Essex till missbrukare av droger, alkohol, sex - ja allt, kan det missbrukas har Russell Brand gjort det - till att idag vara Hollywoodstjärna och en av Storbritanniens mest hyllade ståuppkomiker.

I Min Booky Wook berättar han själv den mustiga, promiskuösa, hysteriskt roliga och smärtsamt uppriktiga historien om sin berg- och dalbaneresa mot berömmelse och låter oss lära känna mannen bakom håret.

Russel Brand är komiker, skådespelare och programledare i radio och tv. Han har vunnit ett flertal priser i Storbritannien, bland annat Bästa ståuppkomiker och Bästa tv-personlighet. Han har även utsetts till "världens sexigaste vegetarian" av djurrättsorganisationen PETA och "Shagger of the Year" av tidningen The Sun. Han har dessutom lyckats bli arresterad inte mindre än tolv gånger."

--------------------------------------------


Jag är grymt besviken på Min Booky Wook! Egentligen borde jag kanske ha kunnat räkna ut detta med en hands fingrar om jag tänkt efter och på förhand kollat lite om Russell Brand. De artistbiografier jag läst och gillat har oftast varit skrivna av artister när de är lite äldre, har distens till sig själva och det dom gjort/gör och som klarar av att se det absurda i det liv de lever. De biografier jag inte gillat har varit skrivna av yngre förmågor, som fortfarande ser sig själva som otroligt häftiga och ibland verkar anse att det är helt OK att göra vad man vill bara man är tillräckligt känd - de ser kändisskapet nästan som ett yrke. Russell Brand tillhör den senare kategorin.Det han berättar i boken och på något sätt nästan inbjuder en till att skratta åt är ingenting som jag ens kan le åt eftersom det är så tragiskt.  Berättelsen om hans härjande, supande,knarkande och sexmissbruk är inte roligt utan bara smutsigt och tragiskt.
Jag önskar nästan att jag inte hade läst den här boken, för om jag efter det här kommer att se honom på t ex TV, så kommer jag nog knappast se den "geniala" ståupparen, utan bara en otroligt tragisk människa som lever ett fruktansvärt liv.

Min Booky Wook finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza2 kommentarer:

  1. Denna blev väldigt poppis i England när jag bodde där och en av mina lägenhetskamrater tyckte att det var det bästa hon någonsin läst. Jag läste ett kapitel eller två och lade ner på en gång. Jag tycker bara inte att han är rolig eller särskilt bra på något vis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Boken var verkligen inte värd att läsas, den var inte rolig alls.

      Radera