tisdag 7 januari 2014

Pojken i resväskan

Pojken i resväskan av Kaberbøl & Friis

" I resväskan låg en pojke. En naken, ljushårig pojke, liten och mager, knappast mer än tre år gammal ... Hans ögon var slutna, och hans hud lyste blekvit i skenet från lysrören. Det var först när hon såg hans läppar skiljas åt, helt lätt, som det gick upp för henne att han levde.

Sjuksköterskan Nina Borg blir oväntat kontaktad av en väninna som ber om hjälp att hämta en väska i en box på Köpenhamns centralstation. I väskan hittar Nina något hon aldrig kunnat förvänta sig: en liten pojke, naken och neddrogad och knappt vid liv. Ninas beslut att ta hand om pojken och ta reda på var han kommer ifrån visar sig vara förknippat med livsfara och hela hennes tillvaro sätts snart på spel."


----------------------------------------


Årets första genomlästa bok! Och det blev en angenäm överraskning. Titeln är ju lite tråkig och jag funderade ett tag innan jag köpte boken (men behövde en tredje bok till ett erbjudande).

Pojken i resväskan är första delen i en serie om Röda Kors-sjuksköterskan Nina Borg. Nina Borg är jag inte sådär jättefötjust i, hon känns bara som ännu en av dessa problemfyllda huvudpersoner i deckare, vars vardagsproblem bara tar utrymme från själva brottet. Ändå är det nånting där som driver handlingen framåt, kanske är det hennes världsförbättrarinställning.

När hon hittar pojken så får man ju direkt en bild för ögonen för vad orsaken skulle kunna vara, men det visar sig senare vara helt fel. Och det är faktiskt nånting positivt, att det inte direkt går att gissa sig till allt.

Det är väldigt spännande och det slutar med att jag sträckläser boken för att få reda på hur det hela slutar.

Jag kan definitivt tänka mig att fortsätta läsa den här serien.

Pojken i resväskan finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza


2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Måste upp på min önskelista.

    SvaraRadera
  2. Den här boken har jag också läst, gillade den, jag med, den var väldigt spännande. Annars läser jag inte mycket deckare. Jag lånade och läste boken mest bara för att Lene Kaaberbol är en favorit när det kommer till barnböcker - hon har skrivit en hel del, riktigt bra barnböcker - och därför blev jag nyfiken på hennes vuxenbok :-)

    SvaraRadera