söndag 19 januari 2014

En smakebit på søndag


Dags för "En smakebit på søndag" som Flukten fra virkeligheten håller.

Min smakbit kommer från boken Pojken från Herculaneum, en historisk roman av Jan Ljusterdal, som jag började på för ett par dagar sen. Smakbiten  kommer från början av boken, precis när Amund och Björn, med hjälp av Björns far, flyr mot Kivik när de andra stammarna attackerar och bränner ner Håge, byn där de är uppväxta.




"I nästan två månader hade de varit på flykt från Håge. Efter att de vänt den brinnande byn ryggen hade de sprungit söderut på isen hela natten.  Isen hade varit hård och fast, till skillnad mot snön längre inåt land som var meterdjup. De skulle aldrig ha klarat av att pulsa sig fram genom snön."







21 kommentarer:

  1. Historiska romaner lockar mig alltid. Tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  2. Förr läste jag mycket historiska romaner. Vet inte riktigt vad som hände. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kommer väl in i olika perioder - just nu läser jag ganska mycket historiska romaner.

      Radera
  3. Svar
    1. Tack för att du besökte bloggen!

      Radera
  4. Det var en ukjent bok og forfattere for meg. Men den hørtes interessant ut. Takk for tips og ha en fin søndag!

    SvaraRadera
  5. Tusen takk for smakebiten :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du besökte bloggen.

      Radera
  6. Fin smakebit. Er dette en ungdomsbok? Ha en fin søndag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är ingen ungdomsbok. Tack, detsamma!

      Radera
  7. Virker som en spennende historie - takk for smakebiten :)

    SvaraRadera
  8. Takk for smakebit og ha en fin søndag.:)

    SvaraRadera
  9. Oj, en historisk roman jag inte har hört om! Tack för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som att du tycker om historiska romaner? Då är nog den här nånting för dig! Intressant och spännande.

      Radera
  10. Dette var en ukjent bok for meg. Takk for smakebiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du besökte bloggen!

      Radera
  11. Tack för smakbiten, den var spännande.

    SvaraRadera