måndag 3 mars 2014

Då tänker jag på Sigrid

Titel: Då tänker jag på Sigrid
Författare: Elin Olofsson
Format: Pocket
Antal sidor: 254
Förlag: Månpocket enl ök m Wahlström & Widstrand

"Hanna flyr Stockholm och sitt reklambyråjobb efter en smärtsam kärlekshistoria med kollegan Henrik. I hopp om att glömma honom och äntligen kunna blåsa liv i sina slumrande konstnärsdrömmar åker hon till Gärningsberg, sin jämtländska hemby, och flyttar in i den släktgård som hennes pappa tvingats lämna flera decennier tidigare.
Men vad var det som hände där i huset? Vem var hennes farbror Åke, som tog livet av sig hemma i köket? Var finns Sigrid, den farmor Hanna alltid fruktat och aldrig lärt känna, hon som lämnat trasiga människor bakom sig och vars hela liv handlat om gården? I mötet med familjen och dess historia väcks nya frågor till liv inom Hanna: vad händer när man förlorar sig själv? Och hur långt räcker egentligen kärlek?

---------------------------------------

Jag brukar gila sådana här lite lågmälda, eftertänksamma och långsamma böcker, men Då tänker jag på Sigrid slår inte an några strängar hos mig.
På något sätt är den altför "lagom" för att passa för mig. Jag är en stämningsmänniska och det som oftast tilltalar mig i den här typen av böcker är stämningen. Tyvärr uppstår aldrig nånting sånt för mig med den här boken. Och orsaken är nog just det här att den är alldeles för "lagom, det mörka är "lagom" mörkt, det positiva är "lagom" positivt osv osv.
Så nej, Då tänker jag på Sigrid är definitivt inte en bok för mig.

Då tänker jag på Sigrid finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar