lördag 15 mars 2014

Ur havet stiger vågorna

Titel: Ur havet stiger vågorna
Författare: Annika Sjögren
Format: Pocket
Antal sidor: 333
Förlag: Ordfront

"Louise Strandberg lever till synes idyliskt med stabilt familjeliv och vackert hus, och hon trivs som rektor på Rosenbäcksskolan i Härnosand.
Men i själva verket är hennes man Christer notoriskt otrogen, hennes jobb slukar all fritid och relationen till dottern Isabelle är minst sagt ansträngd.
Pressad av sina privata problem begår Louise ett ödesdigert misstag och underlåter att anmäla barnmisshandel. När eleven sedan inte dyker upp i skolan hävdar pappan att hans fru lämnat honom och tagit barnen med sig. Eftersom Isabelle samtidigt sticker till Stockholm med sin pojkvän, som ingen i familjen har träffat, skjuter Louise tacksamt problemet åt sidan.
Men vem är pojkvännen egentligen? Och varför svarar Isabelle inte i sin mobil?"

-------------------------------

Gääääsp! Den här var seg ända från första sidan och jag blev trött så fort jag ens lyfte upp boken. Jag blev bara mer och mer irriterad på familjen Strandberg och orkade inte riktigt engagera mig i deras familjeproblem. Louises lilla snedsteg med Torben är bara ett lite lagom snedsteg och Isabelles tonårsrevolt är likaså lite lagom. Det enda som faktiskt får mig att reagera lite är attityden mot barnfamiljen som man misstänker för barnmisshandel. Det är automatiskt mannen i familjen som blir misstänkt, för han är ju utlänning.  Det blir lite bättre fart en bit in i boken och jag hoppas på det äntligen ska bli lite spännande. Men nej, när Nicki och Isabelle åker till sommarstugan så stannar allt av igen och det blir segt igen.
Mot slutet, när alla trådarna ska knytas ihop går det sen med så rasande fart att man knappt hänger med och jag får stanna upp flera gånger för att gå igenom händelsekedjan igen för att få rätsida på allt.

Nej, det här var definitivt inte en bok för mig men kanske den funkar bättre för någon annan

Ur havet stiger vågorna finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar