tisdag 29 september 2015

De vackraste

Titel: De vackraste
Författare: Karin Slaughter
Format: Inbunden
Antal sidor: 464
Förlag: HarperCollins Nordic

"Alla har hemligheter.
Vissa är bara mer brutala än andra.

Hennes man blir kallblodigt mördad.
Hennes syster är spårlöst försvunnen.

När Claire börjar nysta i det förflutna förstår hon att livet hon levt aldrig varit på riktigt och att hennes man inte var den hon trodde. Snart inser hon att sanningen är grymmare än hon någonsin kunnat föreställa sig."

---------------------------------

Jag borde ha en snäll fé på axeln som ibland påminner mig om vad jag definitivt inte ska läsa när jag är eller ska vara ensam hemma på kvällen och natten. Jag ska inte läsa om blodiga, brutala och/eller sadistiska mord. Jag ska inte läsa deckare eller thrillers som triggar igång min fantasi och får mig att lyssna på varje litet knak i huset. Jag ska inte läsa böcker som är så spännande att när katterna gör det katter är bra på, dvs stelnar till och börjar stirra ut i ingenstans, håret i nacken i princip reser sig och jag vågar inte gå genom den mörka korridoren till badrummet. Nej! Thrillers hör till sådant som ska läsas när mannen min är hemma så att jag hör och ser att jag inte är ensam med alla mina "hjärnspöken"

Början av boken tyckte jag var lite rörig och jag blev lite rädd för att jag skulle bli besviken. Men så fort jag kommit en bit på väg så klarnade allt och jag kunde inte sluta läsa. Och ju mer jag lärde känna karaktärerna, desto mer spännande blev det. Jag har skrivit i andra recensioner om hur beroende jag är av stämningar i böcker och stämningen här blev mörkare och mörkare och det fick mig att hela tiden spänna mig mer och mer och förvänta mig att nånting hemskt skulle hända. Och visst hände det, men först efter att jag blivit så spänd att jag hoppade till för varje oväntat ljud i huset. Och då kunde jag andas ut lite innan det var dags för nästa omgång av samma slags spänning.

Nu efteråt har jag också funderat på det där temat i boken - hur mycket vet man egentligen om människorna närmast en? Hur väl känner man dem egentligen?  Vet man verkligen vad de skulle kunna vara kapabla till? Skulle man inte ana att något inte står rätt till?

Jag kan tänka mig att den här boken också skulle bli riktigt spännande som film! En sådan film som man inte heller tittar på när man är ensam hemma

De vackraste är den första av Karin Slaughter jag läser men det blir definitivt inte den sista! Gillar du spänning och psykologiska thrillers så kan jag rekommendera De vackraste. Men se till att läsa den i dagsljus om du har en galopperande fantasi som jag!

Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Karin Slaughters hemsida
De vackraste finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden/E-bok
HarperCollins Nordic

5 kommentarer:

  1. Läste just ut novellen(Blonde hair blue eyes) som kommer före boken så är super att läsa De vackraste och tror att det kan bli en av mina favoriter! :)

    SvaraRadera
  2. Har läst alla hennes översatta böcker. Alla är kanon. Synd bara att inte alla hennes böcker är översatta.

    SvaraRadera
  3. Läst nyligen ut denna och även om jag gillade den så blev den ändå lite för rå för mig just nu. Det blev lite väl för mycket otäckheter och mörker. Men jag kommer säkert läsa mer av Slaugther för jag gillar ändå hennes sätt att skriva.

    SvaraRadera