onsdag 2 september 2015

Tisdagsutmaningen - Mitt 80-tal

Nummer två på min lista av sånt som jag inte hann med på tisdagen är Tisdagsutmaningen hos Kulturkollo. Den här gången handlar det om 80-talet och vad vi minns därifrån...

Kulturkollo har lagt upp ett antal frågor och det är fritt fram att ändra,lägga till eller ta bort frågor

Jag har valt att hålla mig till de frågor som finns i Kulturkollos inlägg även om svaret på sista frågan blir ett "ickesvar"

-------------------

Vilken musik lyssnade du på?
Jag fyllde 20 i slutet av 70-talet och jobbade alltså på 80-talet. Utöver det så gick jag samtidigt en utbildning under början av 80-talet och allt det här gjorde att jag inte hade så mycket tid till annat, t ex lyssna på musik. Men självklart hade även jag favoriter, t ex Dionne Warwick, Lionel Ritchie och Laura Brannigan. Jag träffade min man på 70-talet men vi flyttade ihop och förlovade oss i början av 80-talet och på den tiden hade han alltid Eddie Meduza på i bilen när vi åkte någonstans så det blev alltså till att lyssna på Eddie Meduza också.

Vad läste du?
Hollywoodfruar av Jackie Collins var ju ett måste och sen var man ju bara tvungen att fylla på med böcker av Shirley Conran (Lace) och Judith Krantz (Mistrals dotter) osv osv. Och det var då jag upptäckte "tantsnusket" och gick vidare och läste Fanny Hill av John Cleland och Dockornas dal av Jacqueline Susan.

Vad såg du på?
TV-serier som man bara måste se var t ex Dallas, Nord och Syd
Filmer tittade jag inte speciellt mycket då heller men de jag kommer ihåg är Mississippi brinner, Rambo och Döda poeters sällskap


Vem/vilka var de stora idolerna
Egentligen har jag nog aldrig haft idoler i ordets rätta bemärkelse vare sig under 80-talet, tidigare eller senare

4 kommentarer:

  1. Är Döda poeters sällskap från 80-talet? Jisses vad tiden går!

    SvaraRadera
  2. Ja tänk vad tiden går, det var ju som igår .

    SvaraRadera
  3. Tänker alltid att det inte var så längesedan 80-talet, sedan börjar jag räkna. Jaja, vi som var med har något att minnas för resten av livet i alla fall :)

    SvaraRadera