söndag 20 september 2015

En smakebit på søndag - En sommar på luffen

Äntligen en lugn helg då vi egentligen inte haft några måsten utan har kunnat göra det vi har lust att göra och inte bara det som måste göras.På lördagen var vi ute och handlade och efter det tog vi det bara lugnt. På söndagen är det dags för loppis. Den här sommaren har vi inte riktigt haft tid att åka runt på loppisar så vi får försöka åka runt nu på hösten, tyvärr är det snart slut på säsongen för bakluckeloppisarna. Men än så länge håller de på och då måste vi passa på, man vet ju aldrig vad man kan hitta.
Ett viktigt inslag på söndagarna är En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten och det måste ju jag vara med på. Det hela går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

Min smakbit kommer från sid 9 i En sommar på luffen av Eli Åhman Owetz, som jag snart ska börja läsa."Om jag sålde av alla teakmöblerna, hela samlingen 50-talsserviser och mina 138 Stringdelar (det såg kanske ut som kaos hemma, men jag visste vad jag hade) på Tradera och Blocket skulle det ge ett sexsiffrigt belopp.
Och sälja dem skulle jag göra. För en vacker dag skulle jag göra verklighet av min dröm, att öppna retrobutik. Den skulle bli Stockholms roligaste, med mitt personliga urval av saker från 1950-70-talen."


16 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. Det är något med det där omslaget som känns "retro" fast jag kan inte riktigt sätta fingret på det.

  SvaraRadera
 2. Gillar verkligen omslaget på boken! Hoppas att boken också är bra! :)

  SvaraRadera
 3. Jag blir lite nyfiken på den här :-) Tack för smakbit och tips!

  SvaraRadera
 4. Blir mest imponerad över att man har prylar värda ett sexsiffrigt belopp liggande hemma :)

  SvaraRadera
 5. Tack för smakebiten, tänk att jag aldrig hört talas om dessa böcker innan.

  SvaraRadera
 6. Gillar omslaget :) Lite retro precis som Lotten säger.

  SvaraRadera
 7. Gillar omslaget, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Den här författaren står på min Boktolva men jag har inte läst något av henne ännu.

  SvaraRadera
 9. påminner lite om Lotta-böckerna, kan jag tycka utan att vara särskilt hemma på området. okänt för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Loppisar är kul. Finns några riktigt bra i Jönköping som är öppna året om.

  SvaraRadera
 11. Jag älskar också loppisar. Man kan verkligen göra trevliga fynd där. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 12. Jag vet flera personer i min närhet som säkert skulle gilla den här boken. Själv handlar jag mest böcker om jag är på loppis..

  SvaraRadera
 13. En bok jag inte alls hört talas om tidigare. Kul :) anar att den skulle passa en av mina bekanta! Ska spana in den lite bättre!

  SvaraRadera
 14. Ska bli roligt att veta vad du tycker om denna sen. Provade läsa Flickorna i speceriaffären, men just den gillade jag inte alls.

  SvaraRadera
 15. Jeg er også veldig glad i å gå på loppis :-) Til vanlig er jeg bokansvarlig i den lokale bruktbutikken og det er også en perfekt måte å finne nye bøker på :-)

  SvaraRadera