lördag 5 september 2015

Tre sekunder

Titel: Tre sekunder
Serie: Ewert Grens
Författare: Roslund & Hellström
Format: Pocket
Antal sidor: 591
Förlag: Pocketförlaget
Hyllvärmare

"Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.

Han tvingas att ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö."

--------------------------

Det här är en av de hyllvärmare som väntat längst i bokhyllan så jag tyckte det var dags att ta itu med den.

Berättelsen är OK och rätt så spännande men inte så att jag sitter på helspänn hela tiden och bara vill vidare för att få reda på vad som ska hända sen. Men så fort Ewert Grens kommer med i handlingen så kan jag bara sucka! Ewert Grens är en av dom fiktiva poliser i svenska kriminalromaner som jag har svårast med. Han är så otroligt grå och tråkig att jag helst av allt skulle vilja hoppa över alla avsnitt där han är med.

Jag har läst några av Roslund & Hellströms böcker tidigare och jag brukar gilla själva handlingen. Så är det också med Tre sekunder, jag tycker själva berättelsen och tanken bakom är bra. Problemet jag har heter Ewert Grens. Jag står helt enkelt inte ut med karln! Det är ganska sällan jag blir så irriterad på en karaktär att det påverkar läsandet, men det blir jag när det gäller Ewert Grens. Till slut bläddrar jag bara förbi så fort han träder in i handlingen.

Tre sekunder får nog bli den sista jag läser i serien om Ewert Grens. Det finns nog säkert många som tycker om den här serien men tyvärr funkar dessa inte för mig.


Mer info om författarna och deras böcker finns på Roslund & Hellströms hemsida

Tre sekunder finns att köpa hos t ex

Adlibris Pocket/E-bok
Bokus Pocket/E-bok
CDON Pocket/E-bok2 kommentarer:

  1. Tøff bok, ser det ut til. Har så mange kriminalromaner liggende på vent nå. Må ha en rolig høst for å rekke alt!

    SvaraRadera
  2. Visst är Ewert Grens gränslöst irriterande, men jag kan faktiskt inte låta bli att tycka om honom. Lite :)

    SvaraRadera