torsdag 4 april 2019

Helgfrågan vecka 14


Idag har vi varit ute på en liten secondhandrunda i Uppsala och kom hem med en del roligheter och så har vi nu hunnit äta middag. Innan jag slänger mig ner i soffan så ska jag svara på Mias Helgfråga

Just nu dignar bokhyllor i nätbokhandel och vanliga bokhandeln av böcker om hur du ska äta för att må bra. 
Vad tycker du om denna typ av böcker?
Bonusfråga: Vad är ditt bästa hälsotips?

--------------

Nja, jag är inte så mycket för den typen av böcker.

Jag har absolut inga hälsotips för vad som är hälsosamt för en kanske inte är för den andra. T ex anser många att det alltid är bäst att inte använda hel- eller halvfabrikat, men för mig finns det t ex konserver som är betydligt nyttigare och hälsosammare än de hemlagade varianterna. Men generellt ska man nog tänka på att äta bra mat, inte för mycket av något (socker, salt, fett osv) utan försöka ha en bra balans. Se till att röra på sig, det räcker ju ofta med att medvetet alltid välja trappor istället för hiss, att gå (så länge sträckan inte är för lång) istället för att åka buss/tunnelbana. Använda sunt förnuft helt enkelt.

9 kommentarer:

 1. Ja med sunt förnuft kommer man långt.🚲

  SvaraRadera
 2. jag tror det är ok med halvfabrikat, inte ens kockar gör allt från grunden.

  SvaraRadera
 3. "För mycket och för lite skämmer allt" sa folk förr i världen. Sant.

  SvaraRadera
 4. sunt förnuft och vardagsmotion. enkelt och lättfattligt

  SvaraRadera
 5. Bra balans är nog grundläggande

  SvaraRadera
 6. Jag tror på det som funkar för en. Sunt förnuft är många gånger den bästa vägen.

  SvaraRadera
 7. Sunt förnuft är bäst. Jag äter väldigt lite halvfabrikat men det är för jag är matallergiker och de innehåller mycket som jag inte tål.

  SvaraRadera
 8. Ja, vardagsmotionen är viktig. Det här med maten är ju individuellt, t.ex. hur man mår utav olika fördelning av makronutrienterna (fett, protein, kolhydrater). Och en del med histaminintolerans mår bättre av att utesluta halvfabrikat/konserver. Om något fungerar bra för vissa människor, så de får må bättre, så är det nog ofta rätt för dom.

  SvaraRadera
 9. Sunt förnuft är en bra sak!

  SvaraRadera