fredag 23 april 2021

Fem en fredag vecka 16: Veckogöra

 

En riktigt härlig morgon då jag faktiskt inte alls ville gå upp i början. Det var så varmt och mysigt, jag hade hittat en perfekt sovställning, det var tyst (grannen ovanför höll inte på med sin grävmaskin som han gjorde på torsdagsmorgonen från ca 06.15 hela dagen till sent på kvällen). Jag känner mig alltså relativt utvilad och pigg och då är det perfekt att sätta igång bloggfredagen med att svara på frågorna i elisamatildas Fem en fredag. Rubriken den här veckan är

VECKOGÖRA

---------------------

Jag upptäckte att den här veckans svar hade mycket med mat att göra

1. Vad gör du sällan på måndagar?
Planerar för veckan - allt sånt (matlista/inköpslista osv för kommande vecka) görs oftast på söndagar och det är bara någon enstaka gång (när vi t ex varit bortresta) som vi skjutit på planeringen till måndagen.

2. Vad händer ofta på tisdagar?
Att vi har fisk till middag. På tisdagar äter vi oftast fisk i någon form.

3. Om du ska ha "Lill-lördag", vad gör du en onsdag?
Nu brukar vi inte ha "Lill-lördag" i familjen men skulle vi ha det så blir tanken direkt att god mat skulle definitivt vara en av ingredienserna och sen kanske lite god snacks till kvällen, t ex tzatsiki med grönsaks- och brödstavar till tv-tittningen

4. Vad är det bästa med torsdagarna?
Att det är soppa alt salladsdagen (en god, mättande, värmande soppa på vintern, en fräsch sallad på sommaren). Torsdagar är också ofta den dagen då vi gör både storkok och långkok och jag blir alltid lika glad när jag kan fylla frysen med färdiga middagar.

5. Hur ser dagens fredag ut?
Precis som de flesta fredagarna. Mycket läsning, helst hinna skriva många recensioner, en god middag, sedvanlig tv-tittande på favvoprogrammet Salvage Hunters på eftermiddagen, en liten tupplur på soffan och så lite bloggande och läsning till innan det är dags att sova. 

10 kommentarer:

 1. Jeg må få kjøpt meg noen bøker, jeg har ingen hjemme nå som det frister å starte på.

  SvaraRadera
 2. Kör ni alltid samma meny varje vecka? dvs fisk på tisdagar och sallad/soppa på torsdagar. Vad blir det på de andra dagarna? Jag är så knasig med mat så det skulle inte funka, jag måste vara sugen annars vill jag inte ha maten ;-)

  SvaraRadera
 3. Låter som en bra planering av veckan. Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. på torsdag åt jag god fisk, ute på restaurang

  SvaraRadera
 5. av någon outgrundlig anledning har vi också ofta fisk på tisdagar. och så blir det fisk en dag till i veckan.

  SvaraRadera
 6. Måste säga att jag är impad! Du är betydligt mera strukturerad med listor och mat än vad jag är. Jag planerar nästan ingenting, så det han hända att jag glömmer en massa som jag sedan måste ta hand om separat;-)

  SvaraRadera
 7. Så där planerande var jag förr. Nu blir det lite av det som jag är sugen på. Har absolut fisk minst en gång i veckan, gärna en soppa en dag, en dag vegetariskt och helgen lite smarrigare.

  SvaraRadera
 8. Vad i hela friden är Salvage Hunters o vilken kanal går den på? Du har väl strukturerade dagar, jag har blivit för lat o släppt på det mesta, det är lätt hänt när man bor ensam. Man skjuter upp även om jag skrivit Att-göra-listor...inte så många punkter blir avbockade.
  Trevlig helg med något gott i magen

  SvaraRadera
 9. Tisdag har väl traditionellt varit fiskdagen av någon anledning.

  SvaraRadera
 10. Duktigt att planera sådär. Jag får ryck och lagar lite extra maträtter på helgerna ibland.

  SvaraRadera