torsdag 15 april 2021

Hett i hyllan #296

 

Hittills har den här veckan varit superbra! Och jag hoppas verkligen att allt fortsätte5r så här hädanefter, det är så skönt att slippa allt negativt ett tag. Jag år så mycket mer ork och  lust att både blogga, läsa  och göra saker och ting än vad jag haft de senaste månaderna. Eftersom det är torsdag så är det i alla fall dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------

Ett loppisfynd igen


The Pickwick Papers av Charles Dickens (titeln är länkad till det svenska förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"The Pickwick Papers, Dickens' first novel, is widely regarded as the most famous of all pre-Victorian novels. Originally serialized in monthly instalments, sales reached 40.000 copies each month by the fifteenth number. In almost 160 years since the book's first publication, the characters of Mr Pickwick, Sam Weller and the whole Pickwickian crew and their adventures have entered the consciousness of all who love English literature in general and the works of Dickens in particular."

Den här köpte jag 2012 på loppis precis när jag började övergången från att ha läst nästa bara på engelska till att läsa nästa enbart på svenska, men självklart fortsatte jag att köpa böcker på engelska. Dickens hade jag läst annat av och gillat men just den här boken hade jag inte läst men hade sett den hemma hos min far och var väldigt nyfiken på de. När jag alltså hittade ett nästan nytt exemplar på loppis så köpte jag såklart ett eget ex. Och, som alltför vanligt med böcker på engelska från den perioden, så blev den stående oläst i bokhyllan. Jag måste ju medge att jag återigen blir sugen på att läsa den nu när jag plockat från  den.

2 kommentarer:

  1. Har inte läst denna, men väl annat av Dickens.

    SvaraRadera
  2. Det är väl roligt att ha en sådan bok i hyllan? När det gäller Dickens böcker är jag väldigt osäker på vilka jag har läst. Det låter kanske konstigt, men så är det. De jag läste, förutom en julsaga, läste jag för så länge sedan. Det börjar nog bli dags för omläsning eller nyläsning.

    SvaraRadera