tisdag 7 oktober 2014

Märkta för livet

Titel: Märkta för livet
Författare: Emelie Schepp
Format: Storpocket
Antal sidor: 339
Förlag: Wahlström & Widstrand


"En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån.
Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder hon ett intensivt arbete med att lösa fallet.
Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig." 


-----------------------------------------------

Märkta för livet är del ett i en planerad serie om åklagare Jana Berzelius

Den som följer min blogg vet att jag helt enkelt älskar att läsa debutböcker så Emelie Schepps Märkta för livet var ju självklar läsning för mig, speciellt som jag frestats ordentligt av det jag läst om den. Hade jag inte vetat att detta var en debutbok så hade jag nog inte trott det.

Jag är fast från första sidan och kan inte släppa boken ifrån mig, jag måste bara läsa vidare för att få reda på mer. Intrigen är spännande med såpass många vändningar att jag inte direkt kan gissa mig till allt i förväg, vilket ju självklart ökar på spänningen.

Av huvudpersonerna är det Jana och Mia som jag gillar bäst, Henrik märks inte så mycket. Jana är väl den som hittills fångat mig mest, hon är lite speciell. Mia är jag nyfiken på, speciellt på vad hon bär på för hemliga laster. Men hoppas, hoppas, hoppas att Schepp inte faller i det som jag kallar för "missbruksfällan" - jag är döless på smått alkoholiserade poliser som det dräller av i  många svenska kriminalromaner.

Märkta för livet är välskriven, spännande och jag ser fram emot kommande delar i den här serien. Kanske har jag hittat ännu en serie som jag kan tänka mig att följa!

Läs mer om författaren och hennes böcker på Emelie Schepps hemsida

Märkta för livet finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON


3 kommentarer:

  1. Tror oxå det här är en serie jag kommer gilla, jag gillade Märkta för livet :)

    SvaraRadera
  2. Jag fastnade inte för någon, jag tycker huvudpersonen verkar halv kriminell.

    SvaraRadera
  3. Jaha ja, ännu en serie som jag kanske borde kolla upp... ;)

    SvaraRadera