måndag 17 augusti 2015

Eldmakerskan

Titel: Eldmakerskan
Författare: Henrik Larsson
Format: E-novell
Antal sidor: 31
Förlag: Mix förlag


"Genom det varma och fuktiga Sjölandet närmar sig två tiggarklädda vandrande staden Blöte där den årliga midsommarfestivalen hålls. Med sig har de en order från kungen - att döda drottningens unge älskare. Det ska bli Sildas sista prövning innan hon blir en äkta eldmakerska. Men allt är inte vad det ser ut att vara..."


----------------------------

Den här novellen ingick när jag köpte min nya Letto.

Den här författaren hade jag inte läst tidigare så jag var rätt så nyfiken på novellen. Inte blev det sämre av att genren var fantasy, en genre som jag nu börjat gilla mer och mer, i alla fall vissa författare och deras böcker.

Jag tycker om själva berättelsen och det är här som begränsningen med att det bara är en novell kommer - jag vill veta mer, jag vill veta vad som har hänt innan och vad som kommer att hända efteråt.

Jag gillar Silda och man får ju en uppfattning om vem hon är men eftersom jag gillar henne så gör novellformen det omöjligt för mig att känna henne ordentligt, jag vill ju veta mer om hennes bakgrund, hur det kommer sig att hon vill bli eldmakerska, hur hon hamnade som lärling till Gurman och vad som händer när hon väl utfört sitt uppdrag.

För mig fungerar den här novellen perfekt som en  frestande smakbit som får mig att vilja läsa mer om Silda. Och jag ska nog titta närmare på vad annat Henrik Larsson har skrivit ifall det skulle finnas annat där som jag skulle vilja läsa.

Mer om författaren och hans böcker finns på Henrik Larssons hemsida

Eldmakerskan finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
2 kommentarer: