lördag 15 augusti 2015

Himmelsdalen

Titel: Himmelsdalen
Författare: Marie Hermanson
Format: Inbunden
Antal sidor: 387
Förlag: Albert Bonniers förlag
Hyllvärmare

"Himmelsdalen är en idyll. Vattendragen är rena och luften klar. Restaurangen serverar nyfångad fisk och personalen tar väl hand om dig. Här kan man vila ut och bli sig själv igen.
Hit kommer Daniel för att hälsa på sin tvillingbror Max, och när Max ber Daniel att byta plats med honom några dagar ger han till slut med sig. En kort tid på ett naturskönt hälsohem är väl ingen fara?
Men dagarna går och Max kommer inte tillbaka. Och Himmelsdalen är inte alls så trygg som den verkar. Daniel börjar frukta att dalen blir det sista han ser i livet."

----------------------------

Jag har hört mycket positivt om Marie Hermansons böcker och det är många som gillat dem. När jag såg Himmelsdalen på en rea så slog jag till - omslaget och baksidestexten gjorde ju sitt till Jag gjorde sedan ett par försök att komma igång med boken, men de gångerna kändes inte som rätt tillfälle så jag la undan boken igen.

Nu när jag försöker läsa bort en del hyllvärmare så var det dags för ett nytt försök och den här gången gick det vägen. Boken är väldigt lättläst så det går snabbt undan när man väl kommer igång.

Tyvärr tyckte jag handlingen var lite för förutsägbar - jag kunde gissa mig till mycket av vad som skulle hända och då blir det bara "suck" när man fortsätter att läsa och väntar på att det man redan gissat sig till ska hända. En del saker kändes inte riktigt trovärdiga heller - motorbuller från elbilar?? Jag har fått för mig att elbilar inte bullrar utan de viner. Visst, jag hakar kanske upp mig på småsaker, men om man inte riktigt orkar hålla intresset uppe när man läser så är det lätt hänt att man uppmärksammar småsaker som man annars skulle överse med om berättelsen vore mer spännande och/eller intressant.

Nåja, jag kom ju igenom boken i alla fall även om den inte riktigt var nånting för mig. Men jag lär ju läsa något mer av Hermanson, man vet ju aldrig, kanske jag gillar någon annan av hennes böcker bättre.

Mer om Marie Hermanson och hennes böcker finns på hennes hemsida

Himmelsdalen finns att köpa hos t ex

Adlibris Pocket/E-bok
Bokus Pocket/E-bok
CDON Pocket/E-bok


1 kommentar:

  1. Jag kände mig inte heller övertygad av den här boken, det var en hel del som var konstigt. Och förutsägbart. Men jag tänkte nog ge henne minst en chans till :)

    SvaraRadera