fredag 10 juni 2016

Bokbloggsjerka 10 - 13 juni

Idag har jag tänkt mig att försöka komma ikapp lite med en del som egentligen borde gjorts för länge sedan. Jag låg och drog mig ett bra tag och hade egentligen ingen lust att gå upp, men blev så sugen på en mugg thé att inte kunde ligga kvar. Så nu är det dags att sätta igång med allt som ska göras idag. Och först kommer Annikas bokbloggsjerka.

Den här veckan undrar hon

Denna vecka undrar Mia Eggiman vad vi tycker om recensionsexemplar i e-pub format och pdf?

--------------------Rec.ex vill jag absolut ha i pappersformat. Jag har en del problem med att använda läsplatta som jag t o m skrivit här på bloggen om och som jag försökt lösa. Tyvärr är läget just nu så att vartefter jag löser ett problem så uppstår det tre nya... Noveller är det enda som fungerar helt OK men så fort det handlar om en hel bok så går det åt h.....e. Jag försöker och tränar fortfarande och försöker lösa problemen, men som sagt, så fort jag löst ett så dyker det upp ett par nya.  Det kommer ju också spontanutskick med rec.ex i elektronisk form. Dessa hamnar längst bak i läsalistan och de läser jag bara om jag har tid och ork (det tar nämligen på ganska rejält för mig att läsa elektroniska rec.ex i form av huvudvärk, muskelvärk, illamående osv osv).
När det gäller e-pub eller pdf så funkar båda alldeles utmärkt i min Letto så det gör ingen skillnad för mig vilket av dem det gäller.

Visst kan jag förstå att det blir billigare för förlaget att skicka ut rec.ex elektroniskt, men spridningen och reklamvärdet de får för boken genom bloggare skulle kosta flera hundra gånger mer genom andra medier än vad det kostar att skicka ett rec.ex i pappersformat. Det är ju inte så att jag skulle sakna läsbart ifall jag inte fick några rec.ex, så för mig är det ett enkelt val. Antingen pappersbok eller så får det vara...

18 kommentarer:

 1. Sant. De kanske inte är beroende av oss, men de har likväl stor nytta av oss. Kanske bör det lönas med en inbunden bok då, kan man tycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, beroende är de nog inte, men de sparar mängder med pengar genom att vända sig till bloggarna.

   Radera
 2. min mini iPad funkar bra med pdf-böcker men tycker bäst om papper, jag gör gärna små anteckningar med blyerts. Jag ber bara böcker jag är intresserad av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ber också bara om böcker jag är intresserad av.

   Radera
 3. Helt ärligt så undviker jag de förlag som påstår sig inte skicka ut pappersböcker till bokbloggare, men ibland så går inte det :)

  SvaraRadera
 4. Alla gillar vi nog pappersböcker bäst. Men de digitala blir vi nog tvungna att acceptera, förr eller senare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har vi helt olika åsikt.

   Radera
  2. Tja "only time can tell" du vet ... :-D Fast jag har verkligen inte vant mig!

   Radera
 5. Jag håller med dig, det är pappersböcker som funkar. Skulle bli galen av att sitta och läsa e-böcker på datorn eller mobilen.

  SvaraRadera
 6. Jag läser också helst pappersbok.

  SvaraRadera
 7. Ja, det känns snålt!
  Hade också problem med min platta, men när jag ominstallerade Adobeprogrammet på datorn så löste det sig. Men jag har inte en Letto.

  SvaraRadera
 8. Så sant. Pappersböcker bäst i alla aspekter.

  SvaraRadera
 9. Jag har viss förståelse för att förlagen skickar böcker elektroniskt, men det får åtminstone vara i e-pub. Pdf är närmast oförskämt tycker jag. Föredrar absolut pappersbok.

  SvaraRadera
 10. Föredrar fysiska böcker! Sen så känns det ju lite extra kul om man som bokbloggare får lite lön för mödan i form av en fysisk bok :)

  SvaraRadera
 11. Jag gillar fysiska böcker bäst läser just nu två godingar.

  SvaraRadera
 12. Jag läser e-böcker på en helt vanlig padda och det funkar helt okej. Men jag gillar pappersböcker bäst.

  SvaraRadera
 13. Jag håller med om att det är roligare att få en pappersbok än elektronisk. Dessutom är det roligt att ta fina bilder med fysiska böcker än med en läsplatta t.ex till bloggen.

  SvaraRadera