tisdag 28 juni 2016

Det du inte minns av Harriet Lane

Titel: Det du inte minns
Författare: Harriet Lane
Format: Inbunden
Antal sidor: 276
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

"När Ninas och Emmas vägar av en slump korsas uppstår en trevande vänskap som för alla ter sig obegriplig. Emma är hemmafru med en tvåårig son och ännu ett barn på väg, har gett upp sin spännande karriär inom tv och känner sig nedstämd, låst och ensam.
När Nina, den begåvade konstnären - sval, sofistikerad och välbeställd - sträcker ut en hand är det som en livboj för en drunknande. Emma blir betagen av Nina, överväldigad och tacksam över hennes intresse. Det dröjer inte länge innan hon betraktar Nina som en god vän.
Men vad Emma inte minns är att de en gång för länge sedan kände varandra.
Nina däremot har inte glömt."

------------------------------

Jag kunde inte motstå baksidestexten - redan den fick mig att känna att den här boken skulle vara väldigt spännande.

Och spännande var den. Det fanns en lite obehaglig stämning ända från första sidan eftersom man anar att det ligger mer bakom det som sker än vad som sägs rakt ut. Efter ett tag börjar man smått ana vad som kanske kommer att ske och så sitter man och väntar på att det ska hända. Rent psykologiskt är man på helspänn men varje gång som man tror att "nu, nu händer det", så slutar det med att man andas ut och börjar vänta på nästa tillfälle. När så nästa tillfälle dyker upp är man på bristningsgränsen igen och så fortsätter det hela boken igenom.

Det du inte minns är lätt- och snabbläst och verkligen en psykologisk thriller som spänner nerverna till bristningsgränsen medan man väntar på det oundvikliga.

Tack till Lind & Co för rec.exet!


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Harriet Lanes websida


Det du inte minns finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden/E-bok


1 kommentar:

  1. Baksidestexten var grymt lockande! Lägger denna på min at läsa lista :)

    SvaraRadera