torsdag 2 juni 2016

Månadssammanfattning - Maj 2016
Månadssammanfattning - Maj 2016

Antal lästa böcker: 12
Antal lästa noveller: 1
Antal häften: 0
Totalt antal sidor: 4320
Inbundet: 9
Kartonnage:0
Danskt band: 0
Häftad: 0
Storpocket: 0
Pocket: 3
Excess: 0
E-bok: 1
Lästa rec.ex: 11
Lästa hyllvärmare: 2
Köpt: 4
Fått: 11

Böckerna jag läst i maj är

Springpojken - Gabriella Ullberg Westin
Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske - Emmy Abrahamson
Spåren vi lämnar efter oss - Pernilla Ericson
Härifrån till verkligheten - Eva Rydinger
Chancery Lane - Amanda Tartt
Killing Pablo Escobar - Mark Bowden
Prio ett - Emelie Schepp
White Line Fever - Lemmy Kilmister
Det enda rätta - Charlotte Rogan
Det gud inte såg - Helena von Zweigbergk
Det nionde brevet - Catrin Ormestad
Gone Girl - Gillian Flynn
Den lilla bokhandeln i Paris - Nina George

Maj blev på många sätt en väldigt bra månad för mig . När det gäller böcker så hade jag turen att få läsa många bra böcker som jag tyckte om. Och jag fick också till en bra blandning av böcker så det fanns ingen risk för att jag skulle tröttna. Men, trots att det inte var något fel på lässuget så är det fortfarande åt andra hållet när det gäller recensionsskrivandet. Jag känner och tycker en massa när jag läser boken, men när jag sen ska skriva recensionen är all inspiration som bortblåst och jag har svårt att sätta ord på mina tankar och funderingar.
Maj blev också en månad jag nästan uteslutande läste rec.ex, så det blev inte riktigt tillräckligt många hyllvärmare lästa, men vad ska man göra när det finns så många nya som lockar.

Juni känns bra så här i början i alla fall och än så länge är det också lagom varmt. Just nu är det faktiskt riktigt skönt att sitta i skuggan ute på altanen och läsa. I juni hoppas jag kunna komma på hur jag ska komma över inspirationstorkan som infunnit sig när det gäller recensionerna. Har du kanske något förslag?6 kommentarer:

 1. Bra läsmånad! Kanske du kan göra små anteckningar /stödord när du läser? Fast det får ju inte störa läsflytet förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tänkt på det men jag vet ju vad jag tycker, det är bara när jag ska skriva ner det som jag inte får fram det jag tycker och tänker.

   Radera
 2. Många böcker och många intressanta :)

  Jag har också lite recensionstorka, men för min del beror det mer på att det inte är lagom varmt här. 28 grader ute i skuggan och nästan 26 inne. Då orkar inte jag sitta vid datorn i alla fall :) Jag brukar alltid göra små anteckningar när jag läser, inte så att jag avbryter läsningen för att anteckna, men jag brukar göra små mikropauser eller vad man ska kalla det för att tänka lite över det jag har läst och då händer det att jag skriver ner något. Eller efter avslutat läspass :) Då har jag i alla fall lite stöd för minnet även om det går ett tag innan jag ska skriva om boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker påbörja skrivandet direkt efter att jag läst boken så att jag har allt färskt i minne, men inte ens det hjälper just nu.

   Radera
 3. Jag känner så väl igen det där med recensionsskrivandet, men har inga bra idéer över hur en kommer över inspirationstorkan. För mig är det enda som har fungerat att sätta mig ned och tvinga mig själv att skriva ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tvingar mig att skriva också, men det blir inga recensioner som jag precis är stolt över eller nöjd med, det blir mest svammel. Under maj fanns bara en recension som jag var nöjd med men den kommer inte att publiceras förräns i augusti...

   Radera