måndag 6 juni 2016

Gone Girl av Gillian Flynn

Titel: Gone Girl
Författare: Gillian Flynn
Format: Pocket
Antal sidor: 555
Förlag: Pocketförlaget

"Nick och Amy Dunne är paret som har allt. De är charmiga, smarta och framgångsrika. Efter några hektiska år i New York slår de sig ner i en liten småstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.
På morgonen till deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av våldsam strid. Misstankar faller snabbt på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på rätt spår. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som är allt annat än sympatisk. Men är han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han är oskyldig - var är Amy? 

-----------------------
Den första boken jag läste av Gillian Flynn var Mörka platser och den fungerade inte alls för mig, den var alldeles för mörk för mig. Men jag ger aldrig upp en författare på grundval av en enda bok så redan då bestämde jag mig för att läsa någon annan av hennes böcker. Just då pratades det väldigt mycket om Gone Girl och den hyllades överallt och av alla, så den tyckte jag skulle passa att prova som nästa bok av den här författaren. Men...för att dämpa mina egna förväntningar på boken så har jag väntat tills nu innan jag till slut började läsa den.

Men nej, den här funkar inte heller för mig, jag har tyvärr väldigt svårt att förstå hur det kommer sig att den var så hypad. Jag blir inte speciellt engagerad i någon av huvudpersonerna och/eller händelserna i boken, inte heller tycker jag att någon av dem är speciellt sympatisk, jag bryr mig faktiskt inte ett dugg vad som händer med dem.
Det är inte så att jag tycker att boken är urusel, men Gone Girl är inte precis en bok som jag kommer att komma ihåg på annat sätt än att den inte funkade för mig.

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Gillian Flynns websida

Gone Girl har filmatiserats 2014 med Ben Affleck och Rosamunde Pike i huvudrollerna. Nu tänker jag definitivt se filmen, kanske den funkar bättre för mig än boken.
Min recension av Mörka platser finns HÄR


Gone Girl finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok
Bokus Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok
CDON Storpocket/Pocket/E-bok
2 kommentarer:

 1. Tycker också att det är konstigt att Gone Girl är så hypad. Den var inte min grej heller. Jag har inget emot osympatiska karaktärer så länge de är intressant. Om de är osympatiska på ett intressant sätt så är det ofta mer engagerande än genomtrevlige karaktärer. Men Gone Girl störde mig kolossalt. Bloggade själv om den här: https://missmagicscabinet.wordpress.com/2014/10/17/gone-girl-bok-film/

  SvaraRadera
 2. Underbar blogg!!! :D Jag ahr velat läsa Gillian Flynn ett bra tag, ska nog göra slag i saken nu snart tror jag :)


  Kika gärna in på min blogg och följ mitt arbete med min första och väldigt viktiga bok, har precis börjat, men den här boken kommer vara nåt utöver det vanliga som berör oss alla! Arbetet med boken sker i samarbete med en journalist/fotograf utbildad väninna samt personer som upplevde det som vi skriver om! Författaryrket är min dröm och jag kommer kämpa till sista blodsdroppen för att nå mitt mål!
  Utöver detta skriver jag även om min kamp mot ätstörningen och hur jag kämpar mot att få ett bättre och friskare liv, där skrivandet är min räddning ur det mesta! :)

  Lämna gärna en hälsning och länka till era bloggar med! :) Eller lämna mig en liten födelsedagshälsning så blir jag också glad! ^^

  SvaraRadera