onsdag 1 juni 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 22


Inatt har jag sovit riktigt dåligt av någon underlig anledning så jag känner mig inte alls utvilad. Faktiskt så funderar jag på att ta en tupplur nu på förmiddagen. Men innan jag gör det så är det dags att delta i Veckans bokbloggsfråga som anordnas av Barnboksbloggen. Den här veckan vill hon veta

Finns det några speciella platser, i Sverige eller utomlands, som du särskilt gärna läser böcker ifrån? Väljer du helst böcker som utspelar sig i miljöer du kan känna igen dig i och som du har besökt, eller väljer du hellre böcker som utspelar sig på platser som du kan drömma dig bort till? Finns det några böcker som utspelar sig i din hemstad som du kan rekommendera? 

--------------------------

Egentligen finns det inga speciella platser som jag läser ifrån. Men när jag tänker efter så gillar jag ju faktiskt att läsa om lite exotiska platser, platser som jag aldrig besökt och som jag nog troligtvis inte heller kommer att besöka IRL, istället besöker jag platserna genom böcker där handlingen utspelar sig någon helt annanstans än där jag känner igen mig.

Det får bli min nuvarande bostadsort och t ex Anna Lihammers serie om Carl Hell (del 1: Medan mörkret faller, del 2: Än skyddar natten, del 3: Där gryningen dröjer) utspelar sig i Uppsala.5 kommentarer:

 1. Enda gången jag egentligen aktivt väljer en bok från ett speciellt land är om jag ska åka dit, då vill jag gärna ha med mig en "lokal" bok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte jag väljer "aktivt" men har jag att välja mellan en bok som utspelar sig i Sverige och en bok som utspelar sig i Kina så lär jag välja Kina alla gånger.

   Radera
 2. Man kan verkligen få resa mycket när man läser! Tycker också om lite exotiska och annorlunda miljöer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att läsa om miljöer och kulturer som man inte vet så mycket om.

   Radera
 3. Uppsala tillhör ju mina favoritmiljöer också :-)

  SvaraRadera